Kik rázzák fel a bankokat és biztosítókat? Percről-percre

2018. május 15. 15:42    
nyomtatás
 
A hagyományos pénzintézetek, vagyis a bankok, biztosítók és befektetési szolgáltatók piacát a technológia titánjai illetve a kicsi, de a későbbiekben komoly gondot okozó fintech-szúnyogok támadják. Mindeközben egyre többször kötnek békét, és lesznek legjobb barátok a szektor legkülönfélébb szereplői. Kik lesznek a felforgatók, a megmentők és a verseny győztesei? A többek között erről szóló Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkról élőben tudósítunk.

Magyar fintech startupok dörömbölnek a bankok kapuin 2018.05.15 15:42

Fintech startupok, informatikai beszállítók is bemutatkoztak a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciájának egyik délutáni szekciójában, amelyen elhangzott: a márciusban beindított innovation hub után idén útjára indulhat az MNB regulatory sandboxa is.

tovább a cikkhez...

MNB: hamarosan konzultáció jön a szupergyors fizetésről 2018.05.15 15:15

A Giro lefektette a szabályokat, az azonnali fizetési rendszer kiépítése elkezdődött. Most jön a csatlakozás szakasza, a kommunikáció egyre fontosabb és gyakoribb lesz. Nem utolsó kérdés az árazás kialakítása, a Revolut errről ma már beszélt az előadásában: minden ingyen van. Az MNB vizsgálja annak a lehetőségét, hogy egy közös brandet alakítsanak ki, úgy, mint például a bankkártyáknál látható, rövidesen konzultáció indul erről - mondta előadásában Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója a Portfolio Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján.

tovább a cikkhez...

A magyar bankok felkészültek a brutális növekedésre 2018.05.15 14:55

Hitelboom, nagyobb tranzakciószám, PSD2, azonnali átutalás, MiFID2, GDPR - ezekre mind fel kell készülniük a bankoknak, ami hatalmas feladat, a rengeteg szabályozási megfelelési projekt mellett pedig még az üzleti lehetőségekre is fel kell készülniük. Banki IT-vezetők és a szektor nagy beszállítói beszéltek erről a Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciánk második paneljén.

tovább a cikkhez...

PSD2, mesterséges intelligencia: innovációs cunami a magyar bankoknál 2018.05.15 13:19

A PSD2 szabályozástól a blockchainen át a mesterséges intelligenciáig rengeteg fejlesztési kihívás és innovációs lehetőség határozza meg a pénzintézetek mindennapjait, befolyásolja jövőképét. Ezekről hallgattunk előadásokat a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciájának 2.B szekciójában.

tovább a cikkhez...

Nem a Google és a Facebook a magyar bankok legnagyobb mumusa 2018.05.15 11:25

Pénzügyi vagy IT-kérdés a digitalizáció? Hol lesznek 5 év múlva a pénzintézetek? Hogy kell priorizálni a digitalizáció területén? Kell-e félni a nagy techégektől? Többek között erről szólt az első panelbeszélgetés mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciánkon.

tovább a cikkhez...

Hegedüs Éva: nem a bankfiókokról szól a jövő 2018.05.15 10:40

A fintech cégek nagy része előbb-utóbb bankokkal akar együttműködni, vagy banki licenszért folyamodik - mondta előadásában a Gránit Bank első embere a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciáján. A banknak 15 percre sikerült leszorítania a számlanyitás és a hozzá kapcsolódó szerződéskötés teljes folyamatának időigényét, minden harmadik számlanyitást a videóbankjukon keresztül bonyolítanak.

tovább a cikkhez...

Kik rázzák fel a bankokat és biztosítókat? 2018.05.15 10:37

Ez a 8 technológia fogja felforgatni a vállalatok jövőjét 2018.05.15 10:25

A kiterjesztett valóság, a virtuális valóság, a blockchain, a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, a drónok, a robotok és a dolgok internete fogja a leginkább megváltoztatni a vállalatok jövőjét - mondta előadásában a PwC magyarország partnere a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciáján.

tovább a cikkhez...

A Revolut elárulta, mi a nagy baj a bankokkal 2018.05.15 10:21

A challenger bankok nem fedik le a bankok teljes termékpalettáját, általában egyetlen banki szolgáltatást nyújtanak, egyetlen banki terméket adnak el, de azt az egyetlen dolgot jobban, olcsóbban csinálják. Ez a Revolutnál is így volt, de egyre szélesedik a termékek, szolgáltatások köre - kezdte előadását a Portfolio Financial IT and Disruptive Technologis konferenciáján Andrius Biceika, a Revolut Head of Country Managere.

tovább a cikkhez...

Hamarosan itt a teljesen online, papírmentes bankolás 2018.05.15 09:27

Érdekes kihívások várnak a hazai bankszektorra a digitalizáció területén, ennek részleteiről beszélt nyitóelőadásában a T-systems előadója a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciájának nyitóelőadásában.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium