Előfizetői tartalom

Kiskorúaknak is egyeztetni kell a banki adatait - Nem pénzmosó ovisokra gyanakodnak

Portfolio
A 14 év alatti gyermeknél is előfordulhat, hogy ha bankszámlával rendelkezik, akkor egyeztetnie kell az adatait a számlát vezető pénzintézettel a pénzmosási törvény szabályai szerint. Ezeket a számlákat is használhatnák ugyanis pénzmosásra vagy terrorizmusfinanszírozásra, az ügyfél-átvilágítással a gyermekeket védenék a szabályozók.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy a 14 év alattiak bankszámláira is vonatkozik a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzéséről szóló szabály, amely két éve változott, és ami miatt most a bankszámlák jelentős részénél újra azonosítania kell/kellett magukat a számlatulajdonosoknak. Mégis hogyan moshatna pénzt egy gyermek, vagy miért utalna pénzt terroristáknak egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés