London simán lenyomja Berlint, ezt kockáztatják a Brexittel

2019. január 9. 08:43    
nyomtatás
 
London még mindig az elsődleges célpontja a technológiai befektetéseknek Európában, közel kétszer annyi pénzt vonzanak a techcégek a brit fővárosban, mint a legnagyobb versenytársuknak számító Berlin - derül ki a PitchBook által összegyűjtött adatokból.


A londoni technológiai cégek 1,8 milliárd fontnyi kockázati tőkét gyűjtöttek 2018-ban, míg az Egyesült Királyság egészében (ezzel együtt) összesen 2,5 milliárd fontot szereztek.

A mesterséges intelligencia cégekbe áramló kockázati tőke 47 százalékot ugrott (736 millió fontra), míg a fintech cégek 1,2 milliárd fontot szereztek. London az egyetemeinek és a Citynek köszönheti, hogy a fintech egyes területein vezető pozíciót szereztek.A londoni technológiai szektor képviselői és a város polgármestere, Sadiq Khan arra figyelmeztet, hogy ezt a pozíciót kockáztatják a Brexittel.

London első számú európai versenytársa Berlin, amely 937 millió fontnyi technológiai befektetést vonzott 2018-ban, majdnem kétszer annyit, mint 2017-ben. Ugyanakkor még így is csak a londoni befektetések bő felére rúgó összeget csábítottak a német fővárosba. Párizs 797 millió fontnyi befektetést gyűjtött tavaly. Az európai techcégek a kontinensen 10,44 milliárd font kockázati tőkét gyűjtöttek 2018-ban, hajszállal kevesebbet, mint 2017-ben (10,47 milliárd font).

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium