Már Amerikában hódít az egyik legmenőbb európai neobank

2019. július 12. 16:10    
nyomtatás
 
Ameikában iselindult a német N26 nevű neobank, kezdetben a várólistára feliratkozott 100 ezer ügyfélnek esz elérhető a szolgáltatásuk.

A neobankokkal és más új bankpiaci szereplőkkel is kiemelten foglalkozunk november 14-ei Banking Technology konferenciánkon. regisztráció itt!
Az N26 egy mobilbank, olcsó és átlátható pénzügyi termékekkel céloz főleg fiatalabb ügyfelekre, olyan befektetők állnak mögötte, mint a Tencent kínai internetes óriás és az Allianz német biztosító. Itt írtunk róla részletesen.

Európában - fintech cégek közt elsőként - 2016-ban banki jogosítványt is szereztek, majd az N26 néven megújult társaság elkezdett betéteket gyűjteni és az ügyfeleit ezek felé terelni. Emellett nyitottak egy vállalkozásoknak szóló szolgáltatást (N26 Business) és egy plusz biztosítékokkal (például tőkevédelem) működő szolgáltatást (N26 Black) is.

Tavaly októberben jelentették be, hogy 2019 első negyedévében Amerikában is elindulnak a szolgáltatásukkal, azonban csak mostanra sikerült ez. Az induláskor 100 ezer ügyfélnek válik elérhetővé a szolgáltatás, ennyi ügyfél szerepelt az N26 várólistáján, a teljes indulás idén nyáron várható. Amerikába az FDIC betétbiztosító által biztosított Axos Bankkal partnerségben működik az N26.

A 2015 óta működő neobank 3,5 millió ügyféllel rendelkezi az EU 24 országában, idén februárban 300 millió dollárnyi tőkét vontak be a terjeszkedésük finanszírozására. A neobank célja, hogy a következő években átlépjék az 50 milliós ügyfélszámot.

A neobankokkal és más új bankpiaci szereplőkkel is kiemelten foglalkozunk november 14-ei Banking Technology konferenciánkon. regisztráció itt!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium