Meghackelték a világ egyik legnagyobb bitcointőzsdéjét, zuhan az árfolyam

2018. június 11. 08:41    
nyomtatás
 
Meghackeltek egy dél-koreai kriptotőzsdét, amely miatt egy 46 milliárd dolláros eladási hullám söpört végig a bitcoinon - ezzel idén eddig már több mint 50%-os mínuszban van a virtuális pénz.


A Coinral kriptotőzsdét a hétvégén fosztották ki, pontosan nem lehet tudni, mennyi virtuális pénz tűnt el. A tőzsde üzemeltetője közleményben azt írta, hogy a kriptodevizáik 70%-át cold walletekben, vagyis olyan virtuális tárcákban tárolják, amelyek nincsenek az internetre csatlakoztatva. A hackerek főleg NPXS, NPER és ATX devizákat loptak el.

Az incidens előtt a Conrail a világ 100 legnagyobb forgalmát lebonyolító kriptotőzsdék egyike volt, egy nap alatt 2,65 millió dollárnyi forgalmat bonyolított le.

A hackertámadás hírére a bitcoin árfolyama több mint 10%-ot zuhant, de más kriptopénzek árfolyama is esett. Jelenleg 6750 dollárt kell adni egy bitcoinért, ami jelentős visszaesés a 19000 dollár körüli csúcspontjához képest.

Az eladási hullámot elsősorban az hajtotta, hogy a felügyeletlen és szabályozatlan kriptopénzzel kapcsolatosan biztonsági aggályok újra felhevültek, hiszen a befektetők egy része elkezdett amiatt aggódni, hogy ha mással megtörtént, megtörténhet velük is a lopás.

Meghackelték a világ egyik legnagyobb bitcointőzsdéjét, zuhan az árfolyam


(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium