Előfizetői tartalom

Munkaerőhiány? Hamarosan egy ember sem kell egy komplett gyár működtetéséhez

Portfolio
Képzelj el egy gyárat, ahol robotok szerelnek össze más robotokat, azonnal reagálnak rá, ha valamelyik gép elromlik, önvezető autók végzik a kiszállítást, miután egy gép becsomagolta a személyre szabott, modulokból összeállított terméket és intelligens szenzorokkal mérni tudja a gyár, hogy mennyi fogy a termékükből és ez alapján lehet átállítani a gyártott termékek mennyiségét. Nagyjából így néz majd ki a jövő "okosgyára." Gyakorlatilag semmi emberi beavatkozás nem szükséges, de például egy tableten igény szerint figyelhetjük a folyamatokat. Bár jelenleg Dél-Korea a leginkább robotizált ország, úgy tűnik, Kína csúcssebességgel előz hamarosan, a leggyorsabban növekvő Ipar 4.0-hoz kapcsolódó szektor pedig az automatizmusokat működtető szoftverek piaca lehet. A Citi GPS legfrissebb tanulmányából szemezgettünk.

Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019 Az okosgyártás kiemelt témája lesz a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciának. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés Tombol a negyedik ipari forradalom; az Ipar 4.0-s megoldásokban élenjáró országok, vállalatok már szinte teljesen automatizált gyárakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés