Trump célkeresztjébe kerültek az amerikai techtitánok

2018. november 5. 17:56    
nyomtatás
 
Versenyjogi kihágások miatt vizsgálja a Trump-kormány az Amazont, a Facebookot és a Google anyacégét, az Alphabetet - mondta az USA elnöke az Axios egy interjú kereteiben.

Kereskedés Alphabet-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

"Nagyon komolyan vesszük a versenyjogi szabályokat. Ez nem jelenti azt, hogy csinálni fogjuk [mármint a techcégek megbüntetését - a szerk.], de gondolkozunk rajta és sok ember számít rá, úgy gondolom," mondta Trump a műsorban.

Az elnök szerint számos techcégnek lényegében monopol helyzete van az online kereskedelem egyes szegmensein belül, szerinte más kormányok is fontolgattak lépéseket annak érdekében, hogy ezt megszüntessék. Trump maga korábban az Amazont többször is élesen bírálta és csörtéje volt a Washington Posttal is, melynek tulajdonosa Jeff Bezos, a techtitán vezérigazgatója.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium