Előfizetői tartalom

Új csalás terjed a neten, figyelmeztet az MNB

Portfolio
Csalók elektronikus leveleket küldenek ki magánszemélyeknek az ENSZ által számukra küldött nagy összegű állítólagos pénzküldeményekről. A bűnözők az MNB-re is hivatkozva próbálnak - adminisztrációs, igazolási díjakra hivatkozva - így pénzt kicsalni az érintettektől. A jegybank (amely ilyen ügyekben büntető feljelentést tesz) természetesen valójában nem működik közre e tevékenységben. Célszerű e megkeresésekre nem reagálni, s értesíteni a rendőrséget - olvasható a jegybank közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyfélbejelentés alapján értesült arról, hogy ismeretlenek az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) nevében küldenek angol nyelvű elektronikus leveleket magyar magánszemélyeknek, a világszervezet által kiutalt nagy összegű pénzküldeményről értesítve őket. A levelek szerint a pénzküldeményt az MNB csekk formájában küldi el nekik, amihez a csalók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés