Jön az év legnagyobb tőzsdei kibocsátása, tőzsdére meg az ázsiai Budweiser

2019. július 11. 13:52    
nyomtatás
 
Az Anheuser-Busch InBev tőzsdére viszi ázsiai leányvállalatát, a Budweiser Brewing Company APAC részvényeivel július 19-én indulhat a kereskedés a hongkongi tőzsdén, a cég 8,3 milliárd dolláros IPO-ja az idei év legnagyobb tőzsdei kibocsátása lehet majd.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az italgyártó óriáscég, az Anheuser-Busch InBev (AB InBev) a rivális SABMiller 2016-os felvásárlásával jelentős adósságot halmozott fel, az AB InBev a jelentős, 100 milliárd dollárt meghaladó adósságállományát a cég részben ázsiai leányvállalatának tőzsdére léptetésével csökkentheti majd.

A Budweiser Brewing Company APAC portfoliójában többek között olyan márkák szerepelnek, mint a Stella Artois vagy a Corona, a cég számára kedvező jel, hogy a régiós sörértékesítés növekedésével párhuzamosan a tehetősebb vásárlók a prémium sörök irányába mozdulnak el.

A társaság IPO-ja az idei év legnagyobb tőzsdei bevezetése lehet majd, a cég részvényeit a hongkongi tőzsdére vezetik be, a társaság 1,63 milliárd darab részvényt ad el, és a részvényekkel július 19-én indul majd el a kereskedés.

A tranzakcióban résztvevők információi alapján a Reuters arról számolt be, hogy társaság a 40 és 47 hongkongi dolláros részvényenkénti ársáv alja felé irányítja a befektetőket, az ársáv 15,5-18,2 közötti, 2020-as előretekintő EV/EBITDA szorzót, és 28,5-33,5 közötti 2020-as előretekintő P/E szorzót jelent a társaság részvényei esetében.

A Reuters szerint az IPO esetében túljegyzés volt tapasztalható, a társaság részvényei iránt az intézményi befektetők mellett állami vagyonalapok, és észak-amerikai nyugdíjalapok is érdeklődtek. A Reuters szerint még az ársáv aljával kalkulálva is 8,3 milliárd dollárt vonhatna be a vállalat, megelőzve ezzel az Uber májusi, 8,1 milliárd dolláros IPO-ját.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium