Magyar cég újítaná meg a munkaerőtoborzás rendszerét

2019. április 4. 12:30    
nyomtatás
 
Tavaly szeptemberben indult a Talentuno nevű magyar startup, amely a munkaerőtoborzást kívánja új, közösségi alapokra helyezni. A startup innovációja abban rejlik, hogy egyedi platformot szolgáltat nemzetközi toborzásra, amelyhez bárki csatlakozhat. A startupban nemrég tőkebefektetést hajtott végre az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő és a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. 4 millió euró értékben.

Erről a témáról is szó lesz a Portfolio HR Revolution Konferencián!A Talentuno célja a HR-szakma demokratizálása - hangzott el a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján. A márkát a Global Websolutions tulajdonolja, a vállalkozást 2016-ban indították el, mivel látták, hogy a toborzás nagy kihívások előtt áll - mondta el nyitóbeszédében Balázsik Péter, a Talentuno társalapítója. A technológiai újítások és a digitalizáció a toborzás területén is egyre nagyobb szerepet játszik. Az ötletet egy nagy megrendelés adta a munkaközvetítőnek, ennek hatására észlelték, hogy az elhelyezések nagy része digitális úton történik, külső ajánlásokkal. Ekkor tette fel a kérdést magának, hogy miért nem így működik az iparág.

A társalapító elmondása szerint a Talentuno modelljében bárki lehet fejvadász, ők pedig egy platformot szolgáltatnak erre. A Hiventures 2017-ben csatlakozott a csoporthoz 450 millió forinttal, ezután 2017-ben és 2018-ban is megháromszorozták a bevételüket. A Talentuno végül 2018 szeptemberében alakult. Balázsik elmondása szerint 40-60 százalékos költségcsökkentést tud ajánlani az ügyfeleknek. Az elmúlt hat hónapban több mint 600 cég kereste meg őket, és közel 6000 matchmaker csatlakozott a csapathoz.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgató-helyettese szerint Talentuno csapata egy kiforrott ötlettel, meglévő ügyfélkörrel kereste meg őket, a technológia azonban még hiányzott, ezért 450 millió forintot kapott a startup.

Katona szerint az elsődleges, amit vizsgálnak ilyenkor, az a csapat, a második a termék - véleménye szerint a Talentuno nagyon jó időben reagált megfelelően a HR piac válaszaira. Mivel időt és pénzt spórol a szolgáltatás a vállalatoknak, ezért meglehetősen piacképesnek ítélték az ötletet. A cél a teljes, 50 milliárd dolláros toborzási iparágból egy jelentős részesedés leszakítása. A toborzásban és a HR szakma digitalizálásában egyébként is nagy potenciált láttak a Hiventuresnél, így kapóra jött nekik a befektetés.

A finanszírozás volumenét elsősorban a csapatépítés és a nemzetközi piacra való kitörés tette szükségessé - a Talentuno már be is vette a lengyel piacot Katona elmondása szerint. A vezérigazgató-helyettes egyenesen addig ment, hogy a befektetést a Hiventures történetének legnagyobb momentumának nevezte azt.

Erről a témáról is szó lesz a Portfolio HR Revolution Konferencián!


Kiss Gábor, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy elsősorban a csapat összeszedettsége és profizmusa miatt láttak fantáziát a vállalatban. Kiss azt is elmondta, hogy a 4 millió eruós befektetés önmagában nem elég - a cél egy potenciális nemzetközi befektető megtalálása a hosszú távon.

A vezérigazgató is kiemelte az innováció költségcsökkentő jellegét - leginkább ezért tarthat számot a vállalatok érdeklődésére. Elmondása szerint manapság a hatékony toborzáshoz már elengedhetetlen, hogy a vállalatok hozzányúljanak a közösségi terekhez.

Kelliár Zsolt, a Talentuno társalapítója a vállalat távlati terveiről beszélt a sajtótájékoztatón. A legfontosabb terület, amelyre a befektetést fordítják, a K+F lesz: kifejlesztenek majd egy bárki által elvégezhető toborzási akadémiát, ami akár százezreknek teszi majd lehetővé a toborzást, és még számos mesterséges intelligencia alapú toborzási modellt.

Legfőbb céljuknak az idei évre a matchmaker közösség fejlesztését nevezték meg. Emiatt várhatóan a következő hetekben erőteljes marketingkampánnyal jelentkeznek. Kelliár rávilágított, hogy a vállalatoknak jelenleg óriási szüksége van a hatékony toborzásra - céljuk, hogy az év végére 600 vállalattal dolgozzanak együtt. Reményei szerint 2019 végére egy folyamatosan növekvő árbevétellel rendelkező komoly piaci szereplők lesznek.

A cél továbbá a megjelenés nemzetközi piacokon: az elsődleges célpiacok az Egyesült Királyság és Lengyelország.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium