Előfizetői tartalom

Kegyetlen bosszút álltak a Facebookon - 150 milliárd dollár égett el pár óra alatt

Portfolio
Nem volt sok köszönet abban, hogy a Facebook a szerdai kereskedés zárását követően közzétette második negyedéves számait. A vállalat ugyanis hiába növelte árbevételét és ért el az elemzői várakozásoknál valamivel magasabb egy részvényre jutó nyereséget, árfolyama közel 25 százalékos mínuszban is járt. Ennek hátterében a menedzsment korábbiaknál pesszimistább várakozásai álltak: lassulhat ugyanis a cég árbevételének növekedése, miközben a működési költségek növekedhetnek majd.

Az amerikai tőzsdék szerdai zárását követő kereskedési szakaszban közel 25 százalékos mínuszban is jártak a Facebook részvényei döntően annak hatására, hogy a vállalat menedzsmentje jelezte: lassulhat az árbevételük növekedése, miközben a költségeik növekedhetnek majd a jövőben. A brutális árfolyamzuhanás hatására néhány óra leforgása alatt közel 150 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés