Előfizetői tartalom

Keserű kijózanodás a kannabisz piacán

Portfolio
A kannabisz-részvények tavaly év elején még szárnyaltak, a befektetők valósággal rávetették magukat kannabisz-termesztéssel és értékesítéssel foglalkozó cégek papírjaira, a kannabisz-szektorral és a szabályozás további lazításával kapcsolatos várakozások pedig egyre csak fokozódtak. Bár a szabályozás valóban lazult, Kanadában az előzetes várakozásoknak megfelelően valóban legalizálták a rekreációs célú marihuána fogyasztását, a nagy ital-, és dohánygyártó cégek pedig egyre nagyobb érdeklődést mutattak a kannabisz kínálta új termékek iránt, 2018 azonban sok befektetőt kijózanított, miután a kezdeti eufória halványulásával a piaci szereplőket a negatív vállalati gyorsjelentések mellett a szabályozás jelentette új akadályok is elkedvetlenítették.

Nagy sztorinak indultBár a kannabisz-részvények évek óta elérhetőek már a kanadai tőzsdén, a Nasdaq-on és a tőzsdén kívüli kereskedésben is, 2018 elején a befektetők valósággal ráugrottak a kannabisz-termesztéssel és értékesítéssel foglalkozó cégek papírjaira, miután az év elején Kaliforniában legálissá vált a rekreációs célú marihuána-árusítás. A kannabisz-őrületet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés