Későbbre csúszhat a Volkswagen teherautógyártójának tőzsdére lépése

2019. március 14. 12:05    
nyomtatás
 
Későbbre tolódhat a Volkswagen teherautógyártójának tőzsdére lépése, miután a társaság menedzsmentje a tőkepiaci kondíciók javulásáig kivár a Traton a tőzsdei bevezetésével.

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Volkswagen kamion és busz üzletágát is magában foglaló Traton részvényeit tavasszal vezették volna be a tőzsdére, a Volkswagen előzetes tervei szerint a társaság papírjait a frankfurti és a stockholmi tőzsdékre is bevezették volna, most azonban úgy tűnik, hogy a Volkswagen elhalasztja az IPO-t, így az idei évre tervezett legnagyobb német tőzsdei kibocsátás egyelőre várat magára.

A Volkswagen szerdai tájékoztatása szerint a piaci kondíciók javulásáig felfüggeszti a kibocsátás előkészületeit, a társaság pénzügyi vezetője a Reuters-nek kiemelte, hogy a cég továbbra is hisz a Traton tőzsdei bevezetésében, azonban arra csak a piaci körülmények javulása esetén kerülhet sor.

A társaság előzetes tervei szerint a Traton részvényeinek 25 százalékát vitték volna tőzsdére, és a tranzakciótól 5-6 milliárd eurós bevételre tehetett volna szert a Volkswagen. A Reuters értesülései szerint a társaság fontolgatja, hogy módosít a korábbi tervein, és a korábbi 25 százalékkal szemben csupán a Traton részvényeinek csupán 15-25 százalékát vinnék tőzsdére.

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus, továbbá a Brexittel kapcsolatos feszültség jelentős bizonytalanságot okozott a tőkepiacokon, tavaly szeptemberben a kínai Geely Holding Group iparvállalat elhalasztotta a Volvo Cars tőzsdei bevezetését, az USA és Kína közötti kereskedelmi konfliktus generálta bizonytalanságra hivatkozva.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Felpezsdül a hazai energetikai startup piac (x)

Karnyújtásnyira az akár 50 millió forint értékű MVM Edison fődíj. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium