Készülődik a tőzsdére a legizgalmasabb kínai mobilgyártó

2018. április 16. 15:19    
nyomtatás
 
Készülődik a tőzsdére lépésre a kínai mobilpiaci óriás, a Xiaomi, a társaság már ki is választotta a bankokat, akik a segítségére lesznek ebben. A tervek szerint a jövő hónapban kezdődhet meg a folyamat, ami végül a hongkongi tőzsdére viszi a Xiaomi részvényeit.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az ügyhöz közel álló források szerint 100 milliárd dolláros piaci kapitalizációt céloz meg Xiaomi, ami a legnagyobb elsődleges részvénykibocsátás lehet az Alibaba IPO-ja óta. A kínai kiskereskedelmi óriás 2014-ben ment tőzsdére, akkor 25 milliárd dollárra értékelte a piac a céget.

A Xiaomi értéke az eddigi forrásbevonások során 45 milliárd dollárig emelkedett, de a 2016-os év különösen nehéz volt a cég számára. Az új értékesítési modelljének és az indiai terjeszkedésnek köszönhetően azonban ismét magára talált a cég.

A Bloomberg információi szerint a Morgan Stanley, a Goldman Sachs, a Credit Suisse és a Deutsche Bank bonyolítja majd le az elsődleges részvénykibocsátást, a kínai bevezetésben pedig a Citic Securities segédkezik majd.

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium