Komoly béremelés a Dunaferrnél is

2019. február 14. 09:53    
nyomtatás
 
A dunaújvárosi vasmű vezetése és a szakszervezetek megállapodtak a 2019-es béremelésről. Ezek szerint 2018 után, idén újra kétszámjegyű béremelés lesz a Dunaferrnél, a dolgozók bére idén átlagosan 13 %-kal emelkedik.


A bérmegállapodás részletei


2019. január 01-i hatállyal átlagosan 13 %-kal emelkednek az alapbérek a Kollektív Szerződés hatálya alá tartozó Dunaferres társaságoknál. Az alapbérfejlesztés elemei az alábbiak:
  • Alanyi jogon minden munkavállaló 25.000 Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesül.
  • A fentieken túl további átlagosan 6,25 %-os differenciált bérfejlesztésre is sor kerül.
  • A béren felüli juttatások területén a munkáltató részben kompenzálja a személyi jövedelemadó változásból eredő, a munkavállalókat terhelő többlet adóterheket.
  • A béren felüli juttatások (önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, önkéntes egészségpénztári hozzájárulás, a megszüntetett étkezési utalvány helyett év végi pulykapénz bevezetése, iskola kezdési támogatás biztosítása, törzsgárda jutalom folyósítása) az átlagos 13 %-os alapbérfejlesztés mértékével emelkednek.


Így értékel a cégvezetés


A társaság vezetése szerint az elmúlt években megvalósult termelési volumen növekedés komoly bérfejlesztésre adott lehetőséget 2019-ben is.

Büszkék vagyunk arra, hogy Társaságcsoportunk nemcsak túlélte a kohászatot sújtó válságot, hanem az elmúlt években sorra elvégzett technológiai fejlesztésekkel, beruházásokkal növekedési pályára állt. Ebben döntő szerepe van a DUNAFERR Társaságcsoportnál dolgozó 5 ezer szakembernek, akik kitartottak a nehezebb időkben, és keményen dolgoztak bebizonyítva, hogy a magyar acélgyártásnak nemcsak dicső múltja, hanem bíztató jövője is van" - mondta el Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr cégvezetője a társaság közleménye szerint.

A társaság legutóbbi számairól részletesen ebben a cikkünkben számoltunk be:

2018.12.30 12:45 Kilenc éve nem csinált ilyet a Dunaferr!

Már akkor felhívtuk a figyelmet arra, hogy 2017-ben kiugró árbevétel-növekedés, felrobbanó exportértékesítés, csökkenő személyi jellegű ráfordítások, kevesebb alkalmazott, kilenc év után újra pozitív eredmény, javuló tőkehelyzet jellemezte a céget.

Komoly béremelés a Dunaferrnél is


Komoly béremelés a Dunaferrnél is"Az elmúlt két évben sikerült kihasználnunk a kedvező piaci elmozdulásokat, és nyereségessé tettük az acéltermelést a Dunaferrben. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk az acélipar ciklikus jellegét, ami miatt az iparág nagyon érzékenyen reagál a regionális és a globális működési faktorok bármilyen megváltozására" - tette hozzá. Arról is beszélt, hogy a vállalat stratégiai célja a magas hozzáadott értékű termékek gyártásának növelése. "2019-ben a maximális termelési volumen rekordértékű, évi 2 millió tonnára történő felfuttatása mellett, a kombinát különböző minőségi kritériumok elérését tűzi ki célul, ami lehetővé teszi az új acélpiaci szegmensekre való belépést" - részletezik.

A Társaságcsoport munkavállalóinak száma meghaladja az ötezer főt, és alvállalkozói hálózatán keresztül több mint 12 ezer ember megélhetését biztosítja.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium