Előfizetői tartalom

Leáll az Amazon-féle profitgyár? Megijedtek a befektetők a tervektől

Portfolio
Erős negyedévet zárt az Amazon, az internetes kiskereskedelmi óriás profitja több mint 60 százalékkal ugrott meg a negyedik negyedévben az egy évvel korábbi szintről. Viszont a társaság egyik kulcsfontosságú növekedési piacán, Indiában szabályozási változások nehezítik a cég életét. A menedzsment a vártnál gyengébb bevételprognózisokat adott az első negyedévre és a beruházások ismételt felpörgetetését ígérik, ami miatt nyomás alá kerülhet idén a profit (pedig még csak mostanában kezdett értelmezhető nyereséget termelni a cég). Ennek nem örülnek a befektetők, az árfolyam esett a zárás utáni kereskedésben.

Kétszámjegyű bevételnövekedésFolytatódott a kétszámjegyű bevételnövekedés az Amazonnál a negyedik negyedévben - derül ki a társaság piaczárás után közzétett gyorsjelentéséből. Az internetes kiskereskedelmi óriás 72,38 milliárd dolláros bevétellel zárta az október-decemberi időszakot, ami közel 20 százalékos növekedés az előző év azonos negyedévéhez képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés