Magához tért Amerika Percről-percre

2018. december 7. 15:05    
nyomtatás
 
Az Amerika kontra Kína kereskedelmi háborús félelmek és a globális gazdasági lassulás miatti aggodalmak mélybe taszították az amerikai tőzsdéket is, 3 százalék körüli esést is mutattak ma a vezető indexek. Zárásra azonban jelentősen mérséklődött a világvége hangulat, a nyitáshoz közeli szintekre húzták vissza az indexeket.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Egymás után dőlnek a dominók a tőzsdéken 2018.12.07 15:05

Egyre mélyebbre kerülnek a világ vezető részvényindexei, egyre több közülük már több mint 20 százalékot esett a csúcshoz képest.

tovább a cikkhez...

A vártnál gyengébb amerikai munkaerő-piaci adat érkezett 2018.12.07 14:50

Novemberben 155 ezerrel bővült a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban a nem mezőgazdasági szektorban - derült ki a ma közölt hivatalos statisztikákból. Ez elmaradt a 200 ezres piaci várakozásoktól. A munkanélküliségi ráta közben 3,7%-on, fél évszázados mélyponton stagnált.

tovább a cikkhez...

Visszahúzták az indexeket 2018.12.06 22:03

Zárásra komolyan mérséklődtek a mínuszok, a Dow Jones Index 0,3, az S&P 500 0,1 százalékos eséssel fejezte be a napot, a Nasdaq pedig 0,5 százalékot emelkedett.

A Dow Jones Index komponensei közül a nap nyertese, a Cisco 1,9 százalékot ment, míg a nap vesztese a Boeing 3,5 százalékkal került lejjebb.

Az olajhatalmak elhalasztották a fontos döntést 2018.12.06 21:19

Az olajhatalmak (OPEC) megegyeztek abban, hogy visszafogják az olajkitermelésüket, de az ennek mértékéről szóló tárgyalásokat döntés nélkül fejezték be - írja a CNBC.

tovább a cikkhez...

Mérséklődtek a mínuszok 2018.12.06 18:29

3 százalékos mínuszból a Dow Jones Index 2, az S&P 500 1,5, a Nasdaq 0,6 százalékos mínuszig tért vissza a mai volatilis kereskedésben.

Megjelent a halálkereszt Amerika felett 2018.12.06 17:46

Az S&P 500 árfolyama annyit esett az elmúlt hetekben, hogy a grafikonján megjelent a halálkereszt, vagyis amikor az 50 napos mozgóátlag felülről keresztezi a 200 napos mozgóátlagot.

tovább a cikkhez...

Kőként zuhannak az amerikai tőzsdék 2018.12.06 16:58

Az ázsiai tőzsdék lejtmenete és az irányadó európai részvényindexek esése után eséssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken is, a piaci szereplők a globális növekedés lassulása miatt aggódnak, a hangulatot mindemellett tovább rontották a kiújuló kereskedelmi háborús félelmek is, miután a Huawei pénzügyi igazgatóját szombaton, Kanadában letartóztatták.

Több részvényindex is több havi/több éves mélypontra esett, a német DAX és a brit FTSE például 2016 decemberében állt olyan szinten, mint ma, a francia CAC tavaly áprilisi szintre zuhant. Több részvényindexben fontos szintek estek el.

Sokan a kereskedési algoritmusok működésével magyarázzák a hirtelen tőzsdei eséseket, mint a mostanit is. A "robotok" ugyanis az amerikai tőzsdei forgalomnak már közel 80 százalékát adják, a trendeket erősítik, például lefelé is, mint ma, főként akkor, amikor fontos szintek törnek.

Eközben a befektetők amerikai állampapírba menekülnek, a 10 éves államkötvények hozama 2,86 százalékra esett, miközben kedden még 2,92 százalékon állt.

A Dow Jones Index 2,8, az S&P 500 2,6, a Nasdaq pedig 2,1 százalékos esést mutat.

Kőként zuhannak az amerikai tőzsdék

Kőként zuhannak az amerikai tőzsdék

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő (x)

Az épülő fürdő üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat. 

Sokat spórolhatnak a cégek magán-egészség biztosítással (x)

Hogyan lehet csökkenteni a betegszabadságok miatti veszteséget? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium