Magyarországon is elbocsátásokat tervez a GE

2017. december 7. 16:40  english version   
nyomtatás
 
140 fős leépítést tervez Magyarországon az amerikai GE Power a cég globális átszervezési terve alapján. A legtöbb munkahely a veresegyházi telephelyen szűnik meg, de néhány főt Budapesten és Százhalombattán is elbocsátanak - írta a Világgazdaság.


Amint arról a Portfolio is beszámolt a Bloomberg nyomán, hatalmas leépítést tervez a GE az energia üzletágában. Az intézkedés keretében 12 ezer főt bocsátanának el, ami a divízió létszámának 18 százaléka. A szerdai sajtóértesülések alapján ebből 4500 európai alkalmazott lehet érintett. A leépítés a GE magyarországi alkalmazottainak egy százalékát érinti a Világgazdaság értesülései szerint. Az energia üzletág a világszerte mintegy 300 ezer alkalmazottat foglalkoztató GE legnagyobb divíziójának számít, éves szinten közel 27 milliárd dollár bevétellel.

A GE korábban Magyarországon is átszervezte a leányvállalatának működését: 2016 végén bejelentették, hogy 300 embert bocsátanak el a GE Current magyarországi részlegétől, de más részlegeken fejlesztéseket is bejelentettek, konkrétan például 400 új, ipariinternet-megoldásokkal foglalkozó IT-szakértő felvételét tervezték 2017 végéig.

A GE júniusban jelentette be, hogy "portfóliója optimalizálása és a tevékenysége meghatározó digitális ipari területekre történő összpontosítása érdekében" tárgyalásokat kezdett fényforrás üzletágának teljes eladásáról, ami a cég magyarországi üzemeinek nagy részét és dolgozóinak mintegy felét is érinti. A GE Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója, 2012 óta a kormány stratégiai partnere. A cég 12 gyárat, 5 kutatás-fejlesztési központot és 3 üzleti központot üzemeltet 13 magyar nagyvárosban, munkavállalóinak száma pedig meghaladja a 10 ezer főt, amiből a fényforrás üzletágban mintegy 5 ezer embert foglalkoztat.

Novemberben aztán kiszivárgott az is, hogy a társaságnál újabb költségcsökkentésre, ennek részeként pedig eszközértékesítésre és leépítésekre készülnek "a befektetői bizalom és termelékenysége visszaállítása céljából". Az akkori értesülések a negyedéves osztalék felezése mellett további megszorításokat valószínűsített, különösen az egészségügyi, repülési, és világítási üzletágakban, illetve a k+f területén.

Címlapkép: MTI/Varga György

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium