Másodszor is leállítja a Tesla a legfontosabb modelljének gyártását

2018. április 17. 10:44    
nyomtatás
 
A Tesla az elmúlt két hónap során immár másodszor szünetelteti a Model 3 gyártását, közvetlenül azután, hogy Elon Musk elismerte, problémák merültek fel az elektromos autógyártó legfontosabb modelljének gyártásával kapcsolatban.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A társaság arról tájékoztatta munkatársait, hogy a gyártás 4-5 napon át szünetel majd, írja a Buzzfeed hétfői beszámolójára hivatkozva a Bloomberg. A Tesla szóvivője a múlt hónapban közzétett állásfoglalásra utalt vissza, akkor a Model 3 gyártása február 20. és 24-e között szünetelt. Az elektromos autógyártó akkori közleménye szerint a társaság az autógyártó, és akkumulátor előállító egységeinél is tervezett leállásokat alkalmaz, amely segítségével a cég az automatizáció javítása mellett a gyártás szűk keresztmetszeteit kívánta kezelni.

A gyártási szünet újabb akadályt jelent a Tesla első, tömeggyártásra szánt modellje számára. Elon Musk nem csupán a fősodorba kívánta átpozicionálni az elektromos gépjárműveket, de a Tesla vezére mindemellett úgy kísérelt meg versenyelőnyre szert tenni a hagyományos autógyártókkal szemben, hogy a gyártásban több robotot alkalmazva gyorsította volna fel a termelést. A múlt héten azonban Elon Musk elismerte, hogy a Teslánál hiba volt a ''túlzott'' automatizáció.

A Buzzfeed beszámolója szerint a Model 3 gyártásának leállása alatt az alkalmazottakat szabadságra küldik, vagy fizetés nélkül otthon töltik a leállási időt, ugyanakkor a munkavállalók egy kis részét a társaság fremonti gyárában más területen foglalkoztatja majd.

A gyártás leállítására egy héttel azután kerül sor, hogy Elon Musk körbevezette a CBS televízió stábját a Tesla összeszerelő üzemében, akkor Musk úgy nyilatkozott, hogy a Tesla képes lehet heti 2000 darab Model 3 összeállítására, a Tesla vezére azt is kiemelte, hogy a gyártást visszafogó problémákat megoldották, és a Tesla várhatóan háromszor-négyszer annyi gépjárművet állíthat majd elő a második negyedév folyamán.

A Tesla 9766 darab Model 3-as gépjárművet gyártott az első negyedévben, a társaság április 3-án közzétett állásfoglalása szerint az első negyedévben a gyártási folyamat felgyorsítása, és a szűk keresztmetszetek kezelése érdekében a társaság a gyártásban több, rövid leállást iktatott be.

Dave Sullivan, az AutoPacific elemzője szerint a hagyományos autógyártók menetközben orvosolják a gyártási szűk keresztmetszettel kapcsolatos problémákat, Sullivan szerint a gyártás leállítása teljesen szokatlan megoldásnak számít. Ezen a véleményen van Kristin Dziczek is, a Center for Automotive Research munkatársa is, Dziczek szerint a gyártósor napokra történő leállítása semmi esetre sem tekinthető normálisnak.

A Tesla Model 3 gyártásának felgyorsítása létfontosságú a társaság jövedelemtermelő képessége számára, miután a cég dollármilliárdokat költött a gyártás és a kapcsolódó szolgáltatások kiterjesztésére. Míg Elon Musk állítása szerint a Tesla nyereséges lesz a harmadik és a negyedik negyedév folyamán, és nem lesz szüksége pótlólagos tőkebevonására idén, a piaci szereplők egy része kétkedve fogadta Musk előrejelzéseit.

Dave Sullivan, az AutoPacific elemzője szerint az autógyártásban fokozottan igaz az állítás, amely szerint az idő pénz, és Sullivan vélekedése szerint a Tesla úgy gondolja, hogy mindkettőből elegendő áll az elektromos autógyártó rendelkezésére.

(Bloombeg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium