Előfizetői tartalom

Még az olajországoknak is sok lenne a 60 dollár feletti ár?

Portfolio
Negatív korrekciót követően ismét óvatosan emelkedik az olaj ára, de a piacon továbbra is erősek a túlkínálat és a kereslet gyengülésével kapcsolatos aggályok. A harmadik negyedéves áremelkedés újabb lendületet adott az amerikai palaolaj kitermelőknek; az OPEC meghatározó tagjainak álláspontja szerint a 60 dollár feletti árfolyam már "túlságosan" bátorító a tengerentúli palaolaj-társaságok számára, amelyek a kitermelés fokozásával ismét lefelé szoríthatják az árakat.

Az áraknak most a szezonális hatások sem használnak, miután a téli szezon hagyományosan kisebb forgalmat hoz, valamint számos finomító karbantartását is erre az időszakra ütemezik, ami szintén az olajkereslet gyengülése irányába hat. Ahogyan az is, hogy Irak hétfőn közölte, szeptemberben kis mértékben emelkedett a déli mezők exportja, a Reuters korábbi konszenzusa pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés