Még súlyosabb dolgokkal vádolják a Nissan letartóztatott vezérét

2019. január 11. 09:04    
nyomtatás
 
Két új vádpontot fogalmaztak meg a tokiói ügyészek a Nissan korábbi elnökével, Carlos Ghosnnal szemben - nyilatkozta a letartóztatott egykori vezető ügyvédje.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Pénzügyi szabálytalanságokkal vádolják Carlos Ghosnt, a vádak szerint három éven keresztül, 2015 és 2017 között a valósnál alacsonyabb jövedelmet vallott be és átmenetileg a személyes befektetési veszteségeit a Nissanhoz transzferálta 2008-ban.

A japán autógyártó egykori vezetőjét november 19-én tartóztatták le, jövedelmének eltitkolását gyanítva és pénzügyi szabálytalanságok miatt vádat emeltek a megbízott igazgató és az egész vállalat ellen is. Ghosn valószínűleg letartóztatás alatt lesz egészen addig, amíg 6 hónapon belül meg nem kezdődik a tárgyalása, de az ügyvédei kérvényezték az óvadék melletti szabadlábra helyezést - írja a Reuters.

Az autógyártó egykori vezetője a vádakat tagadja, szerinte megalapozatlanok, az ügyvédei pedig azt állítják, hogy minden a Nissan igazgatóságának beleegyezésével történt. Ghosn bevallása szerint felkérte a Nissant, hogy átmenetileg vállalja át a devizaügyleteit, miután 2008-2009-ben a bankja több fedezetet kért tőle. A feltétel az volt, hogy minden veszteséget és nyereséget Ghosn vállal majd, és a nyugdíja volt a fedezet. Állítása szerint végül a kontraktusok visszakerültek Ghosn nevére és a Nissan nem szenvedett el ebből veszteséget.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium