Meghiúsult az év legnagyobb tőzsdei kibocsátása

2019. július 14. 17:34    
nyomtatás
 
Elmarad az idei év legnagyobb tőzsdei kibocsátása, a hivatalos indoklás szerint nem megfelelő a piaci környezet, ezért mégsem viszik tőzsdére az ázsiai Budweisert.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


Az Anheuser-Busch InBev azt tervezte, hogy tőzsdére viszi ázsiai operációját, a Budweiser Brewing Company APAC részvényeit a hongkongi tőzsdén bocsátották volna ki, 9,8 milliárd dollár értékű részvényt vittek volna tőzsdére, ez lehetett volna a legnagyobb idei IPO.

A sörgyártó azonban lefújta a tranzakciót, ezt pedig több indokkal magyarázza, köztük azért, mert a piaci helyzet nem megfelelő, a kibocsátáshoz, de bennfentesek úgy tudják, hogy a potenciális befektetőknek nem tetszett a Budweiser APAC magas árazása. A vállalat részvényeit 40-47 hongkongi dollár közötti áron szerették volna kibocsátani, de több nagybefektető 40 dollár alatti áron tett ajánlatot a papírokra.

Az IPO elmaradása nagy érvágás a hongkongi tőzsdének is, ugyanis a Budweiserrel szerettek volna kedvet csinálni más nagyvállalatoknak is, hogy az ázsiai tőzsdét válasszák, többek között a Global Switch és a Home Credit Group is tervez IPO-t Hongkongban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Sales representative
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium