Megnyugodtak a tengerentúli részvénypiacok

2018. április 16. 22:11    
nyomtatás
 
Jelentős emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést a főbb tengerentúli tőzsdeindexek.

Kereskedés Merck-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A befektetők a szíriai geopolitikai konfliktus enyhüléséből, illetve a vártnál egyelőre jóval kedvezőbb kifutásából is erőt meríthettek, emellett egyre inkább az első negyedéves vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, amelyek az eredmények erőteljes növekedését mutatják.

A Dow Jones IA mutató közel 1 százalékkal, mintegy 200 ponttal 24 579 pontig emelkedett; az S&P 500 index hasonló mértékben 2678 pontig erősödött a nyersanyag- és távközlési szektor vezetésével; míg a Nasdaq ettől valamivel elmaradva, 0,7 százalékkal 7156 pontig kúszott fel.

A széleskörű emelkedés számos szektort érintett. Az elemzői várakozásokat jócskán meghaladó, rekord bevételt elérő Bank of America árfolyama majd fél százalékkal erősödött. A Merck a Keytruda nevű rákgyógyszerének kísérleti alkalmazásáról közölt kedvező eredményeket, ami után árfolyama több mint 2,5 százalékkal emelkedett.

Megnyugodtak a tengerentúli részvénypiacok


A zárás utáni kereskedésben 7 százalékot rallizó, nyereségét 178 millióról 290 millió dollárra növelő Netflix 3,7 milliárd dolláros árbevételével, valamint 64 centes EPS-sel szintén megverte az elemzői várakozásokat. Az előző héten a BlackRock, a J.P. Morgan Chase és a Citigroup is a várakozásokat meghaladó eredményeket ismertetett.

Megnyugodtak a tengerentúli részvénypiacok


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jó kávé és masszázs? - így tarthatod meg a munkavállalóidat (x)

Mit tehet a munkáltató, hogy növelje a munkatársak elégedettségét? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium