Előfizetői tartalom

Megszületett a nagy döntés: feláll az egységes európai bankfelügyelet

Portfolio
Csütörtök hajnalra megegyeztek az Európai Unió pénzügyminiszterei arról, hogy az eurózóna nagyobb bankjainak felügyeletét meghatározott szabályok szerint az Európai Központi Bank kezébe adják. Az új bankfelügyeleti mechanizmusnak 2014. március 1-jéig kell teljes egészében felállnia - írja a Bloomberg. A külföldi sajtó az európai bankunió irányába tett jelentős lépésként értékelte a megszületett kompromisszumot.

Tizennégy órás vita után az EU pénzügyi szolgáltatásokért felelős biztosa, Michel Barnier bejelentette: 2014. március 1-jéig feláll az Európai Unió új, egységes felügyeleti mechanizmusa, amelynek keretében az EKB közvetlen felügyelete alá 200 bank automatikusan bekerül. Az átmeneti időszakban lehetősége lesz az EU állandó válságkezelő alapjának, az ESM-nek arra, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés