Előfizetői tartalom

Megtörtént a trónfosztás - Már nem London a világ első számú pénzügyi központja

MTI
A legfrissebb globális befektetői felmérés alapján a piaci szereplők immár New Yorkot tartják a világ első számú pénzügyi szolgáltatási központjának, a ranglistát hosszú évekig vezető London a dobogó második helyére szorult vissza. Az első tízben szerepel még Tokió, Sydney, Peking, Zürich és Frankfurt, míg Budapest 18 helyet javítva a 71. helyre került a tavaszi ranglistán elfoglalt 89. helyezése után.

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport, a Z/Yen Group félévente összeállított, 24. kiadásánál tartó Global Financial Centres Index (GFCI) ranglistáját 137 kritérium és 2453 befektetői értékelést súlyozó mérési módszertan alapján kerül összeállításra, a felmérés 110 várost és térséget vizsgál, egy nullától ezer pontig terjedő értékelési skálán....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés