Mesterséges intelligenciával harcolnak a britek a rák, a szívbetegség és a demencia ellen

2019. augusztus 12. 21:33    
nyomtatás
 
Mesterséges intelligenciával foglalkozó labort hoz létre az Egyesült Királyság, National Artificial Intelligence (Nemzeti Mesterséges Intelligencia - NAI) néven - írja a CNBC. A labor egészségügyi megoldásokkal foglalkozik majd, a kormány 250 millió fonttal támogatja majd a projektet.

Az egészségügyi technológiákról is szó lesz a Portfolio Private Health 2019 Fórumán. Regisztráljon Ön is!
A labor személyzete olyan AI-technológiákon dolgozik majd, melyek meggyorsítják a rákszűrést, segítik a szívrohamok kockázatainak és a demenciára utaló jelek kiszűrését.

"A precíziós mesterséges intelligencia készen áll az egészségügyi alkalmazásra és a ma megtett befektetés egy lépés a megfelelő irányba, hogy az NHS [a brit közegészségügyi rendszer] világelső legyen e technológiák alkalmazásában" - mondta az NHS ügyvezetője, Simon Stevens.

Az AI egyébként egyre szélesebb körben kerül alkalmazásra az egészségügyben: 2018 augusztusában egy szembetegségeket észlelő mesterséges intelligenciát fejlesztett a London's Moorfields Eye Hospital NHS Foundation Trust, a DeepMind Health és a University College London Institute of Ophthalmology.

Az egészségügyi technológiákról is szó lesz a Portfolio Private Health 2019 Fórumán. Regisztráljon Ön is!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium