Előfizetői tartalom

Mi sem menekülhetünk egy olasz válság elől

Portfolio
Már az euróövezet vezető döntéshozói is elismerik, hogy új felvonásához érkezett az eurót fenyegető válság. A gyenge tagállamok csoportjáról eddig "leválasztott" Olaszország is a befektetők fókuszába került, ami számtalan új kérdést vet fel nemcsak a monetáris unió egészét tekintve, hanem a többi, euróövezeten kívüli tagállamra vonatkozólag is. Az olaszokat is elérő dél-európai járvány ugyanis (több csatornán keresztül) már sokkal erőteljesebben érintheti a Magyarországot is magába foglaló feltörekvő európai térséget.

A Görögországból indult dominó elérte az olasz csizma partjait - így is össze lehet foglalni az elmúlt napok piaci hangulatát meghatározó eseményeket, melynek következtében a befektetők körében pánikhangulat lett úrrá, a svájci frank szárnyra kapott, az európai részvénypiacok pedig meredek esésbe váltottak. Ebben a külső környezetben jogosan merülhet fel a kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés