Mit csinálsz majd, ha zuhannak az árfolyamok?

2018. március 17. 09:00    
nyomtatás
 
Az amerikai tőzsdeindexen immár 10. éve tart az emelkedő trend. Egy új tőzsdéző generáció nőtt fel ezen idő alatt, akik megszokták, hogy nincs rossz befektetés, csak türelmetlen befektető. Az emelkedő trendnek hála, szinte bármilyen részvényt vettél, az az elmúlt években, az jó eséllyel rövid időn beül nyereséges befektetéssé vált.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Hogy meddig tart még az emelkedő trend azt pontosan senki nem tudja megmondani, de abban biztos lehetsz, hogy a grafikon mintái mindig más formában ismétlődnek, vagyis a következő 10 év szinte biztosan más világot hoz, mint az eddigi "hajrá emelkedünk" univerzum. A magyar tőzsdén például a legtöbb trendelemzéses módszer alapján már csökkenő trendben van a Richter és az MTelekom is a napos grafikonon. A MOL esetében ugyan megtört az emelkedés, de még trendfordulóról nem beszélhetünk. A csökkenő trend azt jelenti, hogy a piacok mögött álló szupererő irányt váltott, és már nem tolja, hanem lefelé húzza az árfolyamot.

A beleülök a részvénybe és előbb utóbb biztosan jó lesz stratégia legnagyobb kihívása, hogy miként az emelkedés, úgy a csökkenés is évekig is tarthat, és semmi garancia nincs arra, hogy egy részvény, ami 20%-ot zuhant, ne tudna tovább haladni a lejtőn, és akár felezni, negyedelni árfolyamát.

Mit csinálsz majd, ha zuhannak az árfolyamok?
Klikk a képre!

Több mint 20 éves csökkenő trend a Nikkei tőzsdeindexen

A kérdések, amelyeket ilyenkor egy befedetőnek, kereskedőnek fel kell tennie magának a következő:
 • Hogyan azonosítom a piac irányát (trendet)?
 • Hogyan határozom meg azt a pontot, amikor belátom, hogy nincs igazam?
 • Mekkora kockázatot vállaljak?


Ha az előbbi kérdésekre nincs gyors, és határozott válaszod, akkor A Sikeres Kereskedő című könyv elolvasása egy olyan befektetés önmagadba, ami többezerszeresen térül meg, ha fordulnak a piacok, vagy csak simán egy combos korrekciós hullám alakul ki.

Miről szól a könyv?
 • A könyv első része kifejti, hogy mi az oka annak, hogy a tőzsdéző valószínűségekkel foglakozik, és nem a bizonyosságra épít.
 • Megtanulsz vételi és eladási zónákat azonosítani.
 • A könyv bemutatja, hogy az agyad miként szűri meg a hozzá érkező információkat, és miként alakítod ki a saját képedet a világodról, így a tőzsdéről is.
 • Új szemlélettel találkozol a kockázat és a kereskedési mennyiség meghatározásában.
 • Komplett kereskedési szisztémákat olvasol, melyek a beszállás, kiszállás, kockázatkezelés, pozícióméretezés és menedzselés témaköreit részletesen tárgyalják.

Megrendelem A Sikeres Kereskedő című könyvet

Információk:
 • 347 oldal
 • Kötés: Cérnafűzött, keménytáblás, borítóval
 • ISBN: 978-615-00-0064-0
 • 7400 Ft


Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Bróker / Értékpapír piaci tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium