Nagy esés a tőzsdéken, de van még remény

2018. október 11. 14:07    
nyomtatás
 
Hatalmasat zuhantak a tengerentúli tőzsdék tegnap, miután a globális kereskedelmi konfliktus nyomán felerősödő növekedési félelmek és az emelkedő állampapír hozamok együttesen alaposan elrontották a részvénypiacok hangulatát. Rövid távon a technikai kép elromlott, távolról nézve azonban a mostani esés még belefér a korrekció kategóriába.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Hatalmasat estek a tengerentúli tőzsdék szerdán, az emelkedő kötvényhozamok és a globális kereskedelmi háború a világgazdaság növekedésre gyakorolt negatív hatásai együttesen alaposan elrontották a hangulatot, a nap végére fokozódott az eladói nyomás, a Dow végül 832 pontos esés mellett 3,2 százalékkal került lejjebb, az S&P500 3,3 százalékot zuhant, míg a technológiai részvények pedig különösen nagyot estek, a Nasdaq 4,1 százalékos zuhanással zárta a napot.

Az S&P500 technikai képe rövid távon negatívvá vált, az elmúlt hét második felének esése után az index a rövid távú emelkedő trendvonalhoz érkezett meg, majd hétfői és keddi iránykeresés után tegnap az index a rövid távú emelkedő trendvonalat letörve ijesztően nagyot esett.

Nagy esés a tőzsdéken, de van még reményHosszabb távon vizsgálva az indexet azonban optimizmusra adhat okot, hogy az árfolyam egyelőre heti bázison a 200-napos mozgóátlag és a középtávú emelkedő trendvonal által közrefogott támaszzóna felett tartózkodik 2766 és 2736 pont között, azonban az RSI a szerdai esés után immár túladott tartományban jár. A határidős S&P 1 százalék feletti esést vetített előre a csütörtöki piacnyitásra, ezzel az S&P500 éppen az emelkedő trendvonal és a 200-napos mozgóátlag közötti zónában indíthatná a mai kereskedést.

Nagy esés a tőzsdéken, de van még reményA technológiai szektor részvényei különösen gyengén teljesítettek szerdán, a Nasdaq 100 pedig hatalmasat zuhant, az árfolyam a tegnapi eséssel éppen a középtávú emelkedő trendvonalig és a 200-napos mozgóátlagig esett. Bár az RSI a Nasdaq esetében is túladottságot mutat, a 200-napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal közötti zóna meghatározó lehet a folytatás szempontjából, amennyiben az árfolyam lefelé tör ki 6985 és 7035 közötti zónából, abban az esetben jelentős tér nyílhat meg a további lejtmenet előtt. A határidős Nasdaq közel 1,5 százalékos mínuszban áll a mai piacnyitás felé közeledve, amivel a Nasdaq lefelé törne ki a 200-napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal által közrefogott tartományból, rövid távon tovább rontva az index technikai képét.

Nagy esés a tőzsdéken, de van még reményA Dow-t sem kímélték tegnap, az árfolyam az 50-napos mozgóátlagot letörve hatalmasat zuhant szerdán. Bár az RSI egyelőre még nem túladott, amennyiben az esés folytatódik, a Dow hamarosan a középtávú emelkedő trendvonal és a 200-napos mozgóátlag által határolt zónába érkezhet meg, 25 140 és 25 107 pont között, ami kiemelt támaszt jelent az index számára. A határidős Dow 1 százalék feletti esést vetített előre, a Dow ezzel érdemben megközelítené az emelkedő trendvonal és a 200-napos mozgóátlag által határolt tartományt.

Nagy esés a tőzsdéken, de van még reményA három nagy amerikai részvényindex hatalmasat esett tegnap, a részvénypiacokon egyelőre nem javult érdemebben a hangulat, a határidős árazások pedig további esést vetítenek előre a csütörtöki piacnyitásra. Mindemellett érdemes azonban kiemelni, hogy mindhárom tengerentúli részvényindex esetében a hosszabb távú trendvonalak és a hosszabb távú mozgóátlagok egyelőre sértetlenek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium