Nagyot emelkedett a Richter Percről-percre

2019. április 16. 17:15    
nyomtatás
 
Az ázsiai tőzsdék bár lejjebb kerültek a keddi piacnyitás után, a kereskedés második felére javult a hangulat, a Nikkei 0,2 százalékos erősödése mellett sanghaji részvényindex 2,4 százalékkal került feljebb. Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedett kedden, míg a magyar tőzsde előző napi záróértéke közelében fejezte be a hét második napját. A hazai blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, miután a JP Morgan 6200 forintról 6410 forintra emelte meg a Richter részvények célárát.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Nagy emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a Richter 2019.04.16 17:15

Minimális, 10 pontos erősödést követően hétfői záróértéke közelében fejezte be a hét második napját a magyar tőzsde, míg a blue chipek a Richter kivételével eséssel zártak. A Richter 2,9 százalékos erősödés után 5695 forinton zárt, miután a JP Morgan 6200 forintról 6410 forintra emelte meg a Richter részvények célárát. Az OTP 1,1 százalékos esés után 13 080 forinton zár, a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3286 forinton búcsúztak a hét második napjától, míg a Magyar Telekom 1 százalékos esést követően 463 forinton fejezte be a keddi kereskedést.

Emelkednek az amerikai tőzsdék 2019.04.16 16:35

A keddi piacnyitástól távolodva felfelé kapaszkodnak a tengerentúli tőzsdék, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, a Johnson&Johnson árbevétel és profitsoron is felülteljesítette az elemzői várakozásokat, a társaság részvényei 2,4 százalékkal kerültek ma feljebb. A Bank of America is ma tette közzé beszámolóját, a társaság bevétele nagyjából megfelelt az elemzői várakozásoknak, a 70 centes EPS azonban felülteljesített a piaci szereplők várakozásait. A Bank of America árfolyama 0,2 százalékkal került ma lejjebb. Az amerikai részvényindexek a beérkező gyorsjelenések után felfelé kapaszkodnak, az S&P500 és a Dow egyaránt 0,2 százalékkal került feljebb.

Stagnál a BUX, szárnyal az AutoWallis 2019.04.16 14:56

A tengerentúli piacnyitáshoz közeledve a magyar tőzsde előző napi záróértéke közelében jár, a BUX 4,2 milliárd forintos forgalom mellett 15 ponttal került lejjebb, a blue chipek közül a hétfőn új csúcsra emelkedő OTP árfolyama 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,8 százalékot esett. A Richter a JP Morgan céláremelése után 2,9 százalékkal került ma feljebb. A BUX komponensei közül 7,5 százalékos emelkedésével az AutoWallis részvényei teljesítenek a legjobban.

Veszteséges lett a Lufthansa 2019.04.16 13:43

Veszteséges lett a Lufthansa első negyedéve - közölte ma reggel a társaság. A hírre először esett a részvények árfolyama, magával rántva a többi európai légitársaságot is, de mostanra megnyugodtak a kedélyek, a Lufthansa már pluszban van a tegnapi záróárfolyamhoz képest.

tovább a cikkhez...

Nem túl fényes évkezdés a Bank of Americánál 2019.04.16 13:30

Vegyes teljesítménnyel zárta az első negyedévet a Bank of America: az eredmény túlszárnyalta, a bevétel alulmúlta az elemzői várakozásokat. A nyitás előtti kereskedésben 0,1% körüli csökkenéssel reagált az árfolyam.

tovább a cikkhez...

Felpattant a Richter 2019.04.16 12:04

A hazai részvényindex 2,9 milliárdos forgalom mellett 0,2 százalékkal került ma feljebb, ami egyedül a Richter emelkedésének köszönhető, miután a gyógyszergyártó papírjait leszámítva a blue chipek esnek ma, a hétfőn új csúcson záró OTP 0,9 százalékkal került ma lejjebb, míg a Mol és a Magyar Telekom mérsékelt mínuszban jár. A Richter árfolyama 2,9 százalékkal került ma feljebb, miután a JP Morgan 6200 forintról 6410 forintra emelte meg a Richter-célárát, semlegesről felülsúlyozásra javítva az ajánlását. A magyar tőzsdén 1,4 milliárd forintos forgalmával a Richter legforgalmasabb részvény, bár érdemes megemlíteni, hogy a Richter keddi forgalma közel 18 százalékkal alacsonyabb a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik az AutoWallis 2019.04.16 11:28

Vegyesen teljesítenek a régiós részvényindexek kedden, a prágai tőzsde 0,9 százalékos esése mellett a lengyel WIG 0,3 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,2 százalékkal került feljebb. A hazai részvényindex is emelkedik, a BUX 2,7 milliárd forintos forgalom és 114 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül a Magyar Telekom mérsékelt erősödése mellett a Richter felpattant, miután a JP Morgan 6200 forintról 6410 forintra emelte meg a Richter-célárát. A BUX komponensei közül 4,6 százalékos emelkedésével az AutoWallis részvényei teljesítenek a legjobban.

Emelkednek az európai tőzsdék 2019.04.16 10:59

Mérsékelt eséssel zárták a hét első napját a tengerentúli tőzsdék, miután a beérkező nagybanki gyorsjelentések felemásak lettek, a Citigroup és a Goldman Sachs első negyedéves bevételei alulmúlták az elemzői várakozásokat, azonban mindkét pénzintézet az előzetes várakozásoknál magasabb egy részvényre eső eredményről számolt be. Az amerikai tőzsdék minimális mínuszai után a távol-keleti börzék is eséssel indították a keddi kereskedést, a nap második felében azonban javult hangulat, a Nikkei 0,2 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 2,4 százalékos emelkedéssel zárt. Az irányadó európai részvényindxek is emelkednek ma délelőtt, a kontinens börzéi közül 0,7 százalékos erősödésével a DAX index teljesít a legjobban.

Nagyot esett a Lufthansa árfolyama 2019.04.16 10:32

Veszteséggel zárta első negyedévét a Lufthansa, a légitársaság működési vesztesége 336 millió euró lett, szemben a korábbi év hasonló időszakának 52 millió eurós működési eredményével szemben. A társaság mindezt a növekvő üzemanyagárakkal indokolta, míg a Lufthansa a szerint európai piacon fennálló kapacitásbőség szintén rányomta bélyegét a jegyárakra. A légitársaság a részletes számait április 30-án teszi majd közzé. A Lufthansa előzetes számait kifejezetten rosszul fogadták a befektetők, a Lufthansa 5 százalékot esett a keddi piacnyitás után, majd ezt követően az árfolyam a korábbi esés nagy részét ledolgozta, a Lufthansa árfolyama 1 százalékkal került ma lejjebb.

Céláremelés után emelkedik a Richter 2019.04.16 09:09

A keddi piacnyitástól távolodva előző napi záróértéke fölé kapaszkodott a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek közül a Richter teljesít a legjobban, miután a JP Morgan 6200 forintról 6410 forintra emelte meg a Richter részvények célárát, semlegesről felülsúlyozásra javítva az ajánlását. A Richter árfolyama 1,4 százalékkal került ma feljebb, míg a társaság részvényei idén 3,3 százalékkal kerültek feljebb.

Az irányt keresi a magyar tőzsde 2019.04.16 09:05

Hétfői záróértéke közelében indította a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 14 ponttal került lejjebb a keddi piacnyitás után, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom stagnál, míg a Mol árfolyama 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a hétfőn új csúcsra kapaszkodó OTP árfolyama 0,6 százalékkal került lejjebb. A pozitív kivételt a Richter jelenti, a gyógyszergyártó részvényei 1,1 százalékkal került feljebb.

Besegített az időjárás a PannErgy-nek 2019.04.16 08:55

Jelentősen nőtt az elsősorban geotermikus energia termelésével és értékesítésével foglalkozó PannErgy által értékesített hőmennyiség 2019 első negyedévében összehasonlítva a 2018. év azonos időszaki adataival. A jó eredmény nagyrészt a Győri Geotermikus Projekt hatékonyságnövelésének, kapacitáskihasználtságának, valamint a kedvező időjárásnak köszönhető - derül ki a társaság negyedéves termelési jelentéséből.

tovább a cikkhez...

Felpörög a tengerentúli gyorsjelentési szezon 2019.04.16 08:23

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a hét első napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők a Citigroup és a Goldman Sachs gyorsjelentéseit emésztették, a Goldman Sachs bevétele a várt 8,99 milliárd dollárral szemben 8,81 milliárd dollár lett az első negyedévben, míg az egy részvényre eső eredmény 5,71 dollár lett, pedig az elemzők 4,89 dolláros EPS-t vártak, a Goldman Sachs végül 3,8 százalékos eséssel zárta a hét első napját. A nap második felében már felfelé kapaszkodtak az amerikai tőzsdék, majd a tengerentúli részvényindexek mérsékelt eséssel zárták a hétfői kereskedést, a Dow végül 28 pontos esés után 0,1 százalékos eséssel zárta hét első napját, az S&P500 és a Nasdaq egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb hétfőn.

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 125 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 0,1 százalékos emelkedése után 13 230 forinton zárt, ami újabb történelmi zárócsúcsot jelentett. A Magyar Telekom mindemellett 0,5 százalékos erősödést követően 467,5 forinton zárt. A Mol 1 százalékos esés után 3298 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 5535 forinton búcsúztak a hét első napjától.

Mik az előjelek mára?

A keddi piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után felfelé kapaszkodtak az irányadó ázsiai részvényindexek a hét második napján, a piaci kommentárok szerint a hangulatjavulást részben az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi megállapodását övező, pozitív várakozások táplálták. A Nikkei 0,3 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,7 százalékot emelkedett, míg a sanghaji részvényindex 1,4 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a szingapúri részvényindex 0,2 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 0,1 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt erősödést mutatnak kedd reggel, míg a határidős DAX 26 pontos erősödése 0,2 százalékos pluszt vetít előre a mai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A német ZEW indexet és az amerikai ipari termelési leszámítva nem érkezik kiemelt, piacmozgató makroadat, a befektetők a tengerentúli vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd a nap folyamán, míg a magyar tőzsdén a hétfőn új történelmi csúcson záró OTP mellett a Richterre fókuszálhatnak a befektetők, miután a JP Morgan 6200 forintról 6410 forintra emelte meg a Richter célárát, semlegesről felülsúlyozásra javítva az ajánlását.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart, míg Németországból az április ZEW gazdasági hangulatindexre figyelnek majd a befektetők, az Egyesült Államokból a márciusi ipari termelési statisztikát teszik közzé.

Felpörög a tengerentúli gyorsjelentési szezon

Kedden teszi közzé gyorsjelentését többek között az IBM, a Bank of America és a Netflix is.

Felpörög a tengerentúli gyorsjelentési szezon

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Felpörög a tengerentúli gyorsjelentési szezon

Céláremelés érkezett a Richterre 2019.04.16 07:47

Megemelte Richter-célárát a JP Morgan, az új ajánlás felülsúlyozás.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium