Nagyot esik a Henkel

2019. augusztus 13. 09:17    
nyomtatás
 
Nem jelentett jó számokat a német Henkel. A második negyedéves teljesítmény mind árbevétel, mind profit soron elmaradt a várakozásoktól. A 2019-es célokat lefele módosította a menedzsment. Több mint 8%-os eséssel indította a részvény a mai kereskedést.

Kereskedés Henkel-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A második negyedéves árbevétel 5,121 milliárd euró lett, mely 0,4%-kal maradt alul az elemzői várakozásoktól. Az egy részvényre jutó eredmény 1,43 euró lett, az elemzők viszont 1,45 euróra számítottak. Azonban ami a legjobban fájhat a befektetőknek, hogy a 2019-es éves bevételnövekedést 0-2%-ra módosította a menedzsment a korábbi 2-4%-ról. Ennek egyik oka, hogy az ipari kereslettől nem számít javulásra a vállalat, a gyengélkedő autóipart a Henkel is megérezte.

Nagyot esik a HenkelA szépségápolási részleg is csalódást keltő teljesítményt produkált, nemcsak a ragasztószereket gyártó üzletág, mely utóbbira a gyengébb ipari aktivitás miatt számítani lehetett. A ragasztószereket gyártó üzletág bevétele éves alapon 1,2%-ot esett, mely a bevétel majdnem felét adja. A szépségápolási termékeket gyártó részleg pedig 2,4%-kal gyengébb bevételszámokat produkált éves alapon, elsősorban a nem túl acélos nyugat-európai, észak-amerikai kereslet következtében.

Többek között a Schwarkopf sampont és a Persil mosószert is gyártó vállalat egy részvényre jutó nyeresége 9,5%-kal esett éves alapon.

A vállalat alulteljesítést mutat a főbb versenytársaihoz képest, mint a Procter & Gamble, és az Unilever. Azonban a menedzsment már 2019 januárjában figyelmeztette a befektetőket, hogy a márkaépítés és a digitalizálódásba való beruázások növekedése miatt 2019-ben csökkenő nyereség várható.

2019-re a ragasztószer üzletágtól -1% és 1%-os növekedést vár a menedzsment, a szépségápolási divíziótol pedig 0 és 2% közötti csökkenést. Egyedül a mosószer szegmensbe prognosztizál 2%-tól 4%-ig terjedő növekedést a társaság. Mindezek következtében az egy részvényre jutó nyereség 5-9% között mérséklődhet idén, a tavalyi értékhez képest.

Jelenleg 4%-ot estek a Henkel papírjai, azonban jártak ma már már 84 euró alatt is, mely több mint 8%-os esésnek felelt meg.

Nagyot esik a HenkelCímlapkép: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Az ügyfélközpontú innovátoroké a jövő (x)

Értékes tudással is támogatja a jövőbe mutató ötleteket az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium