Előfizetői tartalom

Nem kapnak bónuszt a dolgozók a cégnél, ahol 637 millió dolláros fizetést vitt haza a vezér

Portfolio
Nem sikerült túl jól a Snapchat tőzsdei pályafutásának első éve és ezt a dolgozók is megérzik majd, a Bloomberg értesülései szerint ugyanis a menedzsment úgy döntött, hogy az alkalmazottak nem kapnak készpénzes bónuszt a tavalyi év után. Fájdalmas lehet ezt úgy hallani, hogy pont a hetekben volt hír, hogy a társaság vezérigazgatója, Evan Spiegel pedig 637 millió dollárt keresett tavaly, ami a harmadik legnagyobb éves vezérigazgatói kereset az amerikai vállalatok történetében. Bár ennek nagy részét részvényekben kapja, de valószínűleg nem kedvez a reputációjának, ami eddig sem volt túl jó a dolgozók körében, akik hiányolják a kommunikációt.

Az éves jelentésben úgy fogalmaznak, hogy Evan Spiegel 637 millió dolláros kompenzációja egy "motivációs eszköz". Tény, hogy erről nem most született döntés, hanem már egy évvel ezelőtt, amikor is az volt a megállapodás, hogy sikeres IPO után egy hatalmas részvénycsomagot kap a vezető. (Az összehasonlítás kedvéért ez a Snap teljes tavalyi bevételének a 77 százalékát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés