Nőttek a Volkswagen eladásai júniusban

2019. július 12. 15:28    
nyomtatás
 
A Volkswagen közzétette a júniusi eladási statisztikáit, az autógyártó világszerte 1,6 százalékkal több, 974 400 járművet értékesített, a társaság értékesítései nagyot nőttek Kínában, miután az új kibocsátási normákra való átállás következtében a fogyasztók előre hozták az autóvásárlásaikat.

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Volkswagen autóeladásai 1,6 százalékkal emelkedtek júniusban, az autógyártó világszerte 974 400 darab járművet értékesített. A társaság júniusi eladásaival kapcsolatban a Volkswagen értékesítési igazgatója elmondta, hogy cég különösen jól teljesített Kínában, amelyet az új kibocsátási normákra való átállás miatt növekvő eladások segítettek. Christan Dahlheim szerint a társaság összességében a kihívást jelentő piaci környezetben is fenntartotta pozícióját és globálisan növelni tudta a piaci részesedését.

A Volkswagen Európában 4,8 százalékkal kevesebb, 435 ezer darab autót adott el júniusban, a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, Nyugat-Európában a társaság 4,7 százalékkal kevesebb, 364 ezer járművet értékesített, míg a Volkswagen németországi, 130 700 darabos járműeladásai csupán minimális elmozdulást jelentettek 2018 júniusához képest.

Észak-Amerikában a Volkswagen eladásai 0,5 százalékkal 80,7 ezerre nőttek, míg az autógyártó eladásai az Egyesült Államokban 5,9 százalékkal 56 700-ra emelkedtek júniusban. A társaság dél-amerikai eladásai azonban 0,1 százalékkal 48 600 darabra csökkentek júniusban.

Ázsiában a Volkswagen 11,3 százalékkal több, 381 400 autót értékesített júniusban a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva. Kínában 15 százalékos volt a növekedés júniusban, miután az új kibocsátási normákra való átállás következtében a fogyasztók előre hozták az autóvásárlásaikat.

A Volkswagen pénteken 1,7 százalékkal került feljebb, míg a társaság részvényei idén 11,3 százalékot erősödtek. A Volkswagen mai emelkedésében szerepet játszhat, hogy a társaság ma bejelentette, hogy a jövőben több területen is együttműködik majd a Forddal.

Nőttek a Volkswagen eladásai júniusbanElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium