Október óta nem volt ilyen parádés sorozata az amerikai Nasdaqnak Percről-percre

2018. augusztus 9. 22:06    
nyomtatás
 
A zárás előtti percekben távolodott el történelmi csúcsától a világ talán leginkább figyelt részvényindexe, az S&P 500, illetve vele együtt a technológia-túlsúlyos Nasdaq is, igaz nem volt nagy az esés és utóbbi index sorozatban a 8. egymást követő kereskedési napon emelkedett, amire október óta nem volt példa. Közben a minap nagy felfordulást okozó Tesla árfolyama 5%-os eséssel fejezte be a napot az amerikai tőzsdefelügyelet elinduló vizsgálódásának hatására. A Morgan Stanley stratégái nagy részvénypiaci korrekcióra figyelmeztetnek, mert szerintük ez a piaci emelkedés már olyan, mintha egy ember mindkét lábát eltörve is igyekezne előrejutni.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az utolsó pillanatban billent meg Amerika 2018.08.09 22:06

A zárás előtti utolsó negyed órában az eladók kerültek túlsúlyba és így kissé süllyedt mindhárom vezető amerikai részvényindex. Az S&P 0,1%-os, a Dow Jones pedig 0,3%-os süllyedéssel zárta a napot, míg a Nasdaq kis pluszban zárt és így sorozatban a nyolcadik egymást követő kereskedési napon tudott emelkedni az index, amire október óta nem volt példa.

Élő adásban szólt be csúnyán a főnöke a kötvénykirálynak 2018.08.09 21:56

"Továbbra is hisz a fundamentális nézetében, de nem volt igaza, nagyon nem volt igaza rövid távon. És ezért felelnie kell és mindannyian felelünk érte" - lényegében ezekkel a szavakkal szólt be elég csúnyán a kötvénykirálynak is nevezett Bill Grossnak a mostani főnöke, Richard Weil a CNBC mai élő adásában.

tovább a cikkhez...

Ritka sorozatot mutat a Nasdaq 2018.08.09 21:06

A Nasdaq úton van az október óta nem látott leghosszabb emelkedő sorozatához - írja a Marketwatch, amellyel feltehetően arra utalnak, hogy a mai lehet sorozatban a hetedik egymást követő emelkedő nap és az elmúlt egyheti emelkedés is már 1% feletti.

Közben a Dow 30 komponense közül a legnagyobb emelkedést ma a DowDuPont mutatja (+2,5%), mögötte az American Express 1,8%-os emelkedéssel következik. Ma a legnagyobb esést az IBM mutatja 1,2%-kal.

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla 2018.08.09 20:24

Míg a 30 legfontosabb amerikai céget tömörítő Dow Jones részvényindex mintegy 1000 pontra (szűk 5%-ra) jár a januárban elért történelmi csúcsától, addig az S&P mindössze pár pontra, a Nasdaq pedig szintén nagyon közel jár a minap felállított új történelmi csúcsához. Nagy mozgások ma az indexek szintjén nincsenek, néhány tized százalékos az elmozdulás, de persze egyedi papírokban azért vannak sztorik.

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla

Például a minap 10% feletti árugrást produkáló Tesla papírja (a magáncéggé alakítás tervére húzták meg) ma már 5% feletti esést produkál, mert például az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálni kezdte Elon Musk Twitter-üzeneteit, illetve az azok által kiváltott árfolyammozgást (árfolyammanipulálást?).

2018.08.09 09:30 Musk bejelentései miatt vizsgálatot indított a tőzsdefelügyelet2018.08.08 11:10 Elon Musk végképp megbolondult, vagy pont most jött meg az esze?

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla

Az Európában irányadó északi-tengeri Brent hordónkénti árfolyama ma 0,4%-al 72 dollár körülre süllyedt, és amint látszik: alig 1 dolláros további süllyedéssel négyhavi mélypontra bukna az árfolyam.

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium