Önvezető autót fejleszt a Huawei

2019. június 12. 15:35    
nyomtatás
 
Nem vették el a Huawei kedvét az amerikai szankciók a fejlesztésektől, a hírek szerint a kínai mobilóriás önvezető autót fejleszt autógyártókkal együttműködésben. Persze nem amerikai cégekkel szövetkezik.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nem állnak meg a Huawei ambíciói ott, hogy a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója és hálózati eszközgyártója legyen, a mesterséges intelligencia területén is szeretne nagyot alkotni. A Financial Times értesülései szerint ebből a célból belekezdett önvezető autó fejlesztésébe a vállalat, autógyártókkal együttműködésben.

Természetesen nem amerikai autógyártókkal szövetkezik a Huawei, azután, hogy az Egyesült Államok kormánya kereskedelmi feketelistára tette a céget. A Volkswagen alá tartozó Audi, a japán Toyota és a kínai GAC a partnere. Még két másik kínai vállalat, a Beijing New Energy Automobile és a Changan Automobile is részt vesz a fejlesztésekben a Financial Times információi szerint.

A Huawei egyik vezetője azt nyilatkozta a lapnak, hogy 2021 környékén kerülhet a piacra az autó, Kínában és Európában lesz megvásárolható. Az iparági sztenderdek kategóriákba sorolják azt, hogy milyen szinten önvezető egy autó, a Huawei azt ígéri, hogy a járműve 4-es szintű lesz, ami a második legmagasabb szint. A Financial Times azt állítja, hogy látott már egy videót egy önvezető Audiról, amihez a Huawei mesterséges intelligenciája biztosította a technológiát. Ült benne sofőr, de sem a kormányhoz, sem pedig a műszerekhez nem ért hozzá.

A Huaweinek mindenesetre nincs könnyű dolga manapság, az amerikai kormányzat ugyanis rendelkezésével gyakorlatilag elvágta az amerikai beszállítóitól. A héten a Huawei közölte, hogy a vártnál később érheti el egyik nagy célját, vagyis hogy a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója legyen és az új Matebook laptop piacra dobását is elhalasztotta.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium