Öt napnyi emelkedés után újra estek az amerikai indexek Percről-percre

2019. január 11. 22:00    
nyomtatás
 
Csütörtökön az ötödik napja emelkedtek tegnap sorozatban az amerikai indexek, pedig több profit warning is érkezett. Pénteken azonban megtört a lendület, eséssel nyitottak az amerikai tőzsdék és az európai részvénypiacokon is jellemzően mínuszokat látni a magyar tőzsde zárásakor. A kereskedelmi háború és a Brexit mellett a közelgő negyedéves jelentési szezon tartja már izgalomban a befektetőket.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Minimális esés 2019.01.11 22:00

A Dow Jones Index 7, az S&P 500 0,5 pontot esett (vagyis gyakorlatilag stagnált), míg a Nasdaq 0,2 százalékkal került lejjebb.

A Dow komponensei közül a nap nyertese a UnitedHelath Group lett (+1,1%), míg a nap vesztese a Walgreens Boots (-1,1%).

Esik Amerika 2019.01.11 20:45

A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones Index és a Nasdaq 0,3, az S&P 500 0,2 százalékos esést mutat.

Kis pluszban zárt a BUX 2019.01.11 17:03

Minimális emelkedéssel fejezte be a BUX a hét utolsó kereskedési napját, 0,2 százalékos pluszban zárt. Az OTP 0,6, a Mol 0,2 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom 0,2, a Richter 0,3 százalékot esett.

Az Appeninn 4 százalék feletti erősödéssel zárt, a PannErgy pedig 3 százalék feletti felértékelődést mutatott, a Masterplast 3,8 százalékot esett. A Plotinus végül ismét meglódult és a Kartonpackkal együtt 20 százalékos emelkedéssel fejezték be a hetet.

Változások az Opus tulajdonosi szerkezetében 2019.01.11 16:33

Változtak az Opus nagytulajdonosainak részesedése a szavazati jogokból, miután lezárult a november 15-én elhatározott tőkeemelés.

tovább a cikkhez...

Eséssel nyitott Amerika 2019.01.11 15:59

Véget ért az öt napja tartó emelkedő széria az amerikai tőzsdén, a Dow 150 pontos mínuszban áll, ami 0,6 százalékos esésnek felel meg. A Nasdaq és az S&P 500 0,4 százalékot esett.

Mínuszban az európai indexek 2019.01.11 14:23

Az európai tőzsdéken kezd elromlani délutánra a hangulat, a vezető indexek mindegyike csökken, a DAX 0,6, a FTSE-100 0,3, a CAC-40 0,8 százalékos mínuszban tartózkodik.

Mi lesz az Amazonnal a világ legdrágább válása után? 2019.01.11 14:02

A héten bejelentette a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos, hogy 25 évnyi házasság után elválik feleségétől, MacKenzie-től. Nagy kérdés, hogy mi lesz a 136 milliárd dolláros vagyonnal, aminek nagy része Amazon-részvényekben van. A Wall Street már el is kezdett aggódni amiatt, hogy okoz-e ez valami változást a cég irányításában és ezzel összefüggésben a vállalat ambiciózus növekedési terveiben.

tovább a cikkhez...

Tépik a hazai ingatlancégeket 2019.01.11 12:29

Az indexek szintjén nincsenek nagy mozgások pénteken az európai tőzsdéken, az irányadó indexek (CAC-40, DAX, FTSE-100) felemás teljesítményt mutatnak, de legfeljebb 0,2 százalék az elmozdulás mértéke. A BUX is csak minimális, 0,1 százalékos mínuszban áll.

A kisebb papírok piacán azonban vannak komolyabb elmozdulások, például az ingatlancégek kiemelkedően teljesítenek ma: a BIF 9,az Appeninn 4 százalékot emelkedett. A Duna House árfolyama 1,6 százalékos pluszban áll azt követően, hogy közzétette a negyedik negyedéves jutalékbevételeinek alakulását.

Lefordult a BUX 2019.01.11 10:01

Már kevésbé határozott a jó hangulat az európai tőzsdéken, a DAX index már a tegnapi záróértéke alá süllyedt és a BUX is esik. A hazai index 0,4 százalékkal csökkent, miután a Magyar Telekomon kívül az összes blue chip lefordult.

A kisebb papírok közül a Duna House emelkedik a negyedéves jutalékbevételi számok közzétételét követően, 1,6 százalékos pluszban áll a részvény. Az Alteo szintén felülteljesít, 2,3 százalékkal menetelt felfelé, a társaság friss bejelentése, hogy hulladékgazdálkodási divíziót hoz létre.

Erős volt a Duna House negyedéve 2019.01.11 09:50

Jól sikerült 2018 második fele a Duna House számára, a franchise ingatlanközvetítési tevékenység fenntartotta a 19-20 százalékos növekedési ütemét az előző évhez képest. A saját irodák jutalékai is kétszámjegyű bővülést mutattak, elsősorban a magyar irodák teljesítményének köszönhetően. A pénzügyi közvetítői üzletágak pedig a lengyel Gold Finance felvásárlása és az LTP megszűntetése kapcsán tapasztalt erős októberi érdeklődés következtében ugrottak meg. A Duna House részvényei emelkednek a negyedéves számok közzétételét követően, az árfolyam 1,6 százalékos pluszban áll.

tovább a cikkhez...

Tovább veszi magát a PannErgy 2019.01.11 09:43

Szerdán és csütörtökön összesen 12 900 darab saját részvényt vásárolt a PannErgy a Budapesti Értéktőzsdén.

tovább a cikkhez...

Megint kiütötték a Kartonpackot 2019.01.11 09:12

Ahogy arra a határidős indexek alapján számítani lehetett, kis emelkedésekkel kezdődött a nap az európai tőzsdéken. A BUX a tegnapi záróértékén áll a nyitást követő percekben, a blue chipek nem mutatnak nagy mozgásokat ma, a Richter 0,3 százalékot esett, a Mol és az OTP 0,2 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékkal araszolt felfelé.

A kispapírok közül a Kartonpack piacán folytatódik az őrület, a részvény 20 százalékos pluszban nyitott. A Plotinus viszont esik ma reggel, 5 százalékkal van lejjebb a részvény a tegnapi záróértékénél.

Az ötödik napja emelkedtek az amerikai indexek 2019.01.11 08:26

Ez történik a tőzsdéken

  • Pluszban zártak az amerikai indexek tegnap, de nem voltak túl izmosak az emelkedések, az irányadó amerikai indexek fél százalék körüli erősödésekkel zárták a napot. Ezzel már az ötödik egymást követő kereskedési napon emelkedtek az indexek.

  • A jó hangulatnak gátat szabtak, hogy a gyorsjelentési szezon kapujában sorra érkeznek a negatív hírek a vállalatoktól. Tegnap a Macy's közölt a vártnál gyengébb karácsonyi értékesítési számokat, az American Airlines pedig csökkentette a negyedik negyedéves bevételvárakozásait.

  • A Macy's árfolyama 18 százalékot esett tegnap, ez minden idők legrosszabb napja a cég tőzsdei története során. Az amerikai kiskereskedelmi óriás összehasonlítható alapon számolt bevételei mindössze 1,1 százalékkal emelkedtek novemberben és decemberben és a menedzsment profit warningot is közzétett a 2018-as pénzügyi évre. A hírre a szektortársak is estek, a Kohl's árfolyama 4,8, a Nordstrom 4 százalékot esett.

  • Az American Airlines 4 százalékkal került lejjebb a warning után, a JetBlue Airways és a Southwest Airlines szintén esett.

  • A jövő héten beindul a jelentési szezon, többek között a JP Morgan, a Bank of America, a BlackRock és a Morgan Stanley is publikálja negyedik negyedéves számait. Az elemzői konszenzus szerint a negyedik negyedévben még 15 százalék lehetett az év/év alapú profitnövekedési ütem, de az első negyedévben már jelentős lehet a lassulás, mindössze 3,9 százalékos dinamikát várnak a piacok.

  • Az ázsiai tőzsdéken jellemzően jó a hangulat ma reggel, a régió fontosabb indexei emelkednek, a Nikkei 1 százalékkal került feljebb, a kínai Shanghai Composite 0,7, a hongkongi Hang Seng 0,5 százalékkal erősödött.

  • Az európai határidős indexek mérsékelt erősödést jeleznek előre a nyitásra, a DAX futures 40 pontos pluszban áll.

Az ötödik napja emelkedtek az amerikai indexek

Mire figyeljünk ma?

A kereskedelmi háborúval kapcsolatos fejlemények továbbra is a fókuszban vannak, illetve a Brexittel kapcsolatos hírekre figyelnek a befektetők. Ami a makroadatokat illeti, ma délelőtt 11 órakor egy német ZEW-index lát napvilágot, 14:30-kor pedig egy amerikai inflációs adat érkezik.

Az ötödik napja emelkedtek az amerikai indexek

Hulladékgazdálkodási divíziót indít az Alteo 2019.01.11 08:18

Hulladékgazdálkodás divíziót hoz létre az Alteo csoport, a lépés célja, hogy a társaság tovább bővítse eddigi jelenlétét az energetikai célú hulladékhasznosítási piacon.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium