Előfizetői tartalom

Ezeknek a hiteleknek a forintosításáról beszélt ma Orbán Viktor

Portfolio
A kis- és középvállalkozások meglévő devizahiteleinek forintosításáról és a "jelenlegi 8-10%-os" kamatnál olcsóbban elérhető hitelekről beszélt kedden Orbán Viktor. A forintosítás mint lehetőség mikéntjéről semmit sem tudunk, de az adatok azt mutatják, hogy összesen több mint 1100 milliárd forintnyi hitel sorsáról lehet szó. A kamatcsökkentés a jegybanki alapkamat-csökkenésnek köszönhetően jelenleg is halad: míg tavaly júliusban még 10% fölött, ma már 8% alatt kamatozik egy átlagos vállalati forinthitel. Ez azonban továbbra is 5-6 százalékponttal magasabb az euróhitelek kamatánál, vagyis a forintosítás a mostaninál is jóval alacsonyabb forintkamatok mellett érné csak meg a kkv-knak.

Deviza helyett forint A PSZÁF adatai szerint 2012 végén a magyar mikro- kis- és középvállalkozások 3828 milliárd forintnyi hitellel rendelkeztek a hitelintézeteknél (részvénytársasági hitelintézetek, szövetkezeti hitelintézetek és fióktelepek együtt). Ez összesen 223 ezer hitelszerződést jelentett.A 3828 milliárd forintnyi teljes hitelállomány 88%-a a részvénytársasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés