Pörög a turizmus - Hasít a Hunguest Hotels

2018. november 9. 08:50    
nyomtatás
 
A Konzum ma arról tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. szállodái szeptember végéig 17,6 milliárd forintos nettó árbevételről számoltak be, amelyet követően az adózás előtti eredmény 3,6 milliárd forint lett. A Hunguest Hotels jövedelmezősége lehetőséget teremt a magasabb színvonalú középtávú fejlesztésekre, ami a társaság szállodái esetében kategóriaváltást, megújulást és a betöltött piaci pozíciók megerősítését vonhatja maga után.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio következő klubján.


A Konzum pénteken arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a társaság közvetett tulajdonát képező Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. üzemeltetésében működő saját és partner hotelek 2018. szeptember végéig 17,6 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelhettek el 6,4 milliárd forintos üzemelési eredmény mellett, amely 3,6 milliárd forintos adózás előtti eredményt vont maga után.

A Hunguest Hotels árbevétele így csaknem másfélszer nagyobb, mint 2017 első kilenc hónapjában, a vállalat adózás előtti eredménye pedig már szeptember végén kétszerese a tavalyi éves adózás előtti eredménynek, így várható, hogy tavalyihoz képest nagyságrendileg nagyobb árbevételt realizál a vállalat 2018-ra.

A Hunguest Hotels ezáltal elérte azt a jövedelmezőségi szintet, amely lehetőséget teremt a fenntarthatóság elve mellett a magasabb színvonalú középtávú fejlesztésekre, így számos hotel esetében kategóriaváltásra, megújulásra és a betöltött piaci pozíciók megerősítésére kerülhet sor.

(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Befektetési ingatlant keres? Itt a friss lista! (x)

Nemcsak a lakáspiac hasít, íme néhány ígéretesnek tűnő lehetőség. 

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

A többfunkciós városnegyed időt és pénzt spórolhat. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye (x)

Folyamatos fejlődés és innovatív megoldások - az út a sikerhez. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium