Előfizetői tartalom

Rába: HM-szerződés aláírva, sztrájkveszély a kapuvári üzemben

Portfolio
Tegnap írta alá a Rába a Honvédelmi Minisztériummal és a Gazdasági Minisztériummal a katonai gépjármű beszerzésekre vonatkozó keretszerződését. Mint emlékezetes a több mint 10 éves beszerzési programra kiírt tender győztese terepjáró kategóriában a győri társaság lett. A tender nyerést követően napvilágra került számok órákon belül kisebb vihart kavartak, így most a beszerzés értékének és darabszámának a nyilvánosságra hozásától is tartózkodtak. A Rába kapuvári üzemében leépítésektől való félelem miatt a szakszervezet sztrájkot helyezett kilátásba.

A HM-szerződés aláírása már nem mozgatja meg az árfolyamot, hiszen ennek csupán a pontos időzítése volt kérdéses. A szerződés aláírásakor elhangzott, hogy a Rába az import beszerzésekből származó alkatrészek ellentételezése következtében 15.4 mrd Ft-os beruházási programot vállalt. Ezen beruházások egy bizonyos része önmagához a katonai járműgyártáshoz fognak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés