Rendkívüli intézkedéseket vezet be a budapesti repülőtér

2019.07.26 17:52

Jó tudni mindenkinek, aki most indul nyaralni.

Rendkívüli intézkedéseket vezet be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a július végén és augusztus elején várható rendkívül magas utasforgalom miatt.

A Budapest Airport azt írta, hogy a Maccabi Európa Játékok, a Formula-1 Magyar Nagydíj és a Sziget fesztivál miatt is erős forgalomra lehet számítani a repülőtéren, az utasszám többször is átlépi majd a napi 50 ezres értéket.

A forgalom gyorsítása érdekében üzembe helyeztek egy újabb folyosót az utasbiztonsági átvilágításon és már működik a várakozási időt előrejelző rendszer is. Emellett a repülőtéren lehetőség van a korai poggyászleadásra: már a járat indulása előtt több órával le lehet adni a bőröndöket. A repülőtér üzemeltetője megerősített terminál üzemeltetéssel, biztonsági szolgálattal, parkolófelügyelettel és takarítói szolgálattal készül.

A közlemény szerint a Maccabi Európa Játékokra a sportolók és szurkolók már a július 29-i kezdés előtt megérkeznek. Szintén a jövő héten zajlik a Formula-1 Magyar Nagydíj, amely miatt nemcsak a menetrend szerinti, hanem a business jet forgalom is megnő. Augusztus első napjaiban a két rendezvényről hazautazók, valamint a Sziget és az Ozora fesztiválra érkezők miatt kell a megszokottnál nagyobb forgalomra számítani.

A címlapkép forrása: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

További ajánlataink

Tiltással fenyegeti a Facebookot a magyar hatóság

Amennyiben nem adnak írásbeli garanciát arra, nem hallgatnak le minket többet.

Ez durvább, mint az Enron-botrány - Állítja a GE-ről az, aki korábban leleplezte Madoffot

Sokkal rosszabb a helyzet a cégnél, mint amit bevallanak - állítja.

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde

A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF