Saját részvényeket vett a Richter

2018. június 14. 12:23    
nyomtatás
 
A Richter csütörtöki bejelentése szerint a társaság 2018. június 13-án 24 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén, 5538 forintos átlagáron, az aznapi forgalom közel 13,3 százalékát adva ezzel. Az ügylet összértéke 132,91 millió forint volt.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

  • A Richter csütörtökön arról tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy 2018. június 13-án 24 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén, 5538 forintos átlagáron, az aznapi forgalom közel 13,3 százalékát adva ezzel.
  • Az ügylet összértéke 132,91 millió forint volt.
  • A tranzakciót követően a társaság saját részvény állománya 2018. június 13-án 94 019 darabra emelkedett, csoportszinten pedig 99 519 darabra nőtt.


A társaság április 25-i közgyűlése felhatalmazta a Richter igazgatóságát arra, hogy a vállalat 2019. évi rendes közgyűléséig bezárólag saját részvényeket vásároljon tőzsdei, illetve tőzsdén kívüli forgalomban, legfeljebb a társaság mindenkori jegyzett tőkéjének 10 százalékáig terjedő mértékben, a tőzsdei ártól felfelé legfeljebb 10 százalékos, és lefelé legfeljebb 10 százalékos eltérésű vételi áron.

A társaság saját részvényvásárlásai az alábbi célokat szolgálják:
  • A Richter stratégiai céljai megvalósításának elősegítése, így különösen felvásárlási ügyletekben a saját részvények fizetési eszközként való felhasználása,
  • A Richter részvényalapú munkavállalói és vezetői ösztönzési rendszerei részvényszükségletének biztosítása.

Saját részvényeket vett a Richter


(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium