Sötét jóslat érkezett: Megtörténhet, hogy teljes erővel beüt az összeomlás

2019. június 11. 14:29    
nyomtatás
 
Nagyot mentek az elmúlt napokban az amerikai indexek, a Dow Jones hat egymást követő kereskedési napon emelkedett. De a Citigroup stratégái arra figyelmeztetnek, hogy a kereskedelmi háború miatt még mindig fennáll a medve piac kialakulásának veszélye, ha a vámokkal kapcsolatos viták nem rendeződnek.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Citi elemzői szerint a kereskedelmi viták olyan irányba mennek, ami aggodalomra ad okot, vagy legalábbis fokozott figyelemmel kell követnünk az eseményeket. Fennáll annak a lehetősége, hogy az Egyesült Államok legalább átmenetileg megemeli a vámokat a teljes kínai importra. Ha pedig Trump a kemény vonalat folytatja, az akár elhozhatja a medve piacot is az amerikai tőzsdéken, vagyis 20 százalékot eshetnek az indexek az idén beállított csúcsoktól.

A kereskedelmi viták jelentik a legnagyobb kockázatot a globális gazdaságra. Ezt figyelembe véve a Citi elemzői három lehetséges szcenáriót vázoltak fel, a hónapban esedékes G20-as csúcsra várva:

1. Lesz kereskedelmi megállapodás


Ebben az esetben a Citi elemzői szerint az amerikai indexek emelkedhetnek, a feltörekvő piacok tőzsdéivel együtt, ahogy javulnak a globális gazdasági kilátások. Az S&P 500 index 2900 pontra ugorhat, ami a jelenlegi szintekről kevesebb mint fél százalékos emelkedésnek felel meg. Az amerikai 10 éves kötvényhozam 2,5 százalék körül alakulhat, az arany árfolyama pedig 1300 dollár környékére csökkenhet. A dollár valamelyest gyengülhet, de a Fed-kamatvágással kapcsolatban mérséklődő várakozások gátat szabhat a komolyabb gyengülésnek.

2. Nem lesz kereskedelmi megállapodás, sem kamatvágás


Ha a kereskedelmi viták nem rendeződnek és a Fed kamatcsökkentése is elmarad, akkor beköszönthet a medve piac az amerikai tőzsdéken. Az S&P 500 index 2350 pontig eshet, ami a jelenlegi szintről 18,6 százalékos mínusznak felel meg. A 10 éves amerikai kötvényhozam 1,5 százalék körül alakulhat, közben az arany árfolyama 1600 dollárig emelkedhet. Erre a szcenárióra a dollár erősödését várják a Citi stratégái.

3. Nem lesz kereskedelmi megállapodás, viszont a Fed 75 bázispontos kamatcsökkentést visz véghez


Ha ez így történik, akkor a részvényindexek új csúcsra mehetnek, de nem mindegyik szektor teljesít majd jól. A 10 éves amerikai államkötvényhozam 1,75% és 2% között lesz és a hozamgörbe meredekebbé válik. A dollár gyengül, az arany árfolyama pedig az 1500 dolláros szinthez közelít.

Egyelőre jól alakul az év az amerikai tőzsdéken, masszív emelkedések vannak idén az amerikai indexek mögött, az S&P 500 közel 16 százalékos pluszban áll az év eleje óta, a Dow 12 százalékot, a Nasdaq közel 19 százalékot emelkedett.

Sötét jóslat érkezett: Megtörténhet, hogy teljes erővel beüt az összeomlás(Marketwatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium