Már a régióban tervez a 4iG, több forrásból jöhet a pénz a nagy felvásárláshoz

2019. július 9. 15:07  english version   
nyomtatás
 
Ma jelentették be, hogy a 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot. A tranzakcióval kapcsolatban feltettük a kérdéseinket a két vállalatnak. Itt vannak a válaszok.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

4iG


A tervekről
A T-Systems rendkívül fontos platformot jelent számunkra a magyarországi és régiós növekedési terveink megvalósításához. A társaság sikeres akvizíciójával a 4iG és a T-Systems a teljes infokommunikációs spektrumot lefedő piacvezető szolgáltató csoport lesz a maga 2000 dolgozójával. A tranzakcióval a 4iG Csoport egyedülálló és megkerülhetetlen tudás- és kompetenciabázissá válhat Magyarországon, és a közszféra mellett a legnagyobb hazai- és külföldi multinacionális vállalatokat tudhatjuk majd ügyfeleink között. Nagyon fontos számunkra a Magyar Telekommal tervezett partnerség is, amellyel egy új területen, a telekommunikációs szolgáltatások piacán is megvetjük a lábunkat.

A T-Systems felvásárlásának finanszírozásáról
Olyan vegyes finanszírozási megoldásokban gondolkozunk, amely a vállalat számára egészséges tőkeszerkezetet biztosít az akvizíciót követően. Saját forrásaink felhasználása mellett, többféle konstrukció kialakításán is dolgozunk. Ebben bankhitel, kötvénykibocsátás, illetve intézményi befektetők bevonása is beleérthető. Korai erre a kérdésre jelen a szakaszban végleges választ adni.


Magyar Telekom


Az eladásból befolyó összeg felhasználásáról
Meghatározó szerepet vállalunk Magyarország digitalizációjában, ezért célkitűzésünk, hogy 3-5 éven belül minden magyar háztartásba elvigyük a Gigabit-képes hálózatot, és hogy a lehető leghatékonyabban vágjunk bele az 5G fejlesztésekbe, illetve az ehhez szükséges frekvenciavásárlásokba. Emellett arra koncentrálunk, hogy új standard, digitális termékeket fejlesszünk és piacosítsunk, hogy hatékony és versenyképes, piacvezető vállalat maradhassunk. Mindezek érdekében a közeljövőben jelentősen növeljük a fejlesztésre szánt keretünket.

A tervekről
A Magyar Telekom hagyományos távközlési piaca a következő időszakban radikálisan átalakul: új, integrált versenytársak jelennek meg, és az 5G frekvenciatender is hatással lesz a hazai piacra. Erre készülve döntött úgy a vállalat, hogy a jövőben elsősorban a távközlési szolgáltatásokra és a standard digitális termékek piacosítására összpontosít, tovább fejleszti Gigabit-képes hálózatát, és tovább erősíti pozícióit az integrált kommunikációs piacon annak érdekében, hogy lakossági-, valamint vállalati ügyfelei mindig a legjobb minőségű, integrált szolgáltatásokat kapják. A Magyar Telekom év elején elkezdett szervezeti transzformációjával, az agilis működésre való átállással egyik törekvésünk, hogy tovább erősítsük IT kompetenciáinkat, de ennek elsődleges célja inkább a lakossági digitális csatornáink és megoldásaink további fejlesztése.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium