Már több mint 5 milliárd eurónál tart a németországi frekvenciaaukció

2019. április 15. 14:11    
nyomtatás
 
Lassan, de biztosan egyre magasabbra kúszik az az összeg, amit a németországi mobilszolgáltatók az 5G-hálózatok kiépítéséhez szükséges új frekvenciablokkokat fizetnek a március közepén indult németorszégi frekvenciaaukción. Szakértők 3-5 milliárd euró közötti összegre becsülték az ajánlatok összértékét, jelenleg már a felső becslésnél is magasabb összegnél tart az aukció.

Kereskedés Deutsche Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Idén március 19. óta licitálhatnak az 5G-hálózat kiépítéséhez szükséges frekvenciablokkokra a németországi mobilcégek. Összesen 41 frekvenciacsomagot értékesítenek az érdeklődő távközlési vállalatoknak 2, 3,4 és 3,7 GHz-en. A frekvenciaaukció addig tart, amíg a mobilcégek újabb ajánlatot nyújtanak be.

Április elején írtunk arról, hogy már a 3 milliárd eurót is meghaladta az ajánlatok összértéke, azóta azonban egyre feljebb kúsztak az ajánlatok, és most már 5,3 milliárd eurót kínál a négy résztvevő vállalat, a Deutsche Telekom, a Vodafone, a Telefonica Deutschland és a Drillisch. Ha most zárulna a licit, akkor a Deutsche Telekom 13, a Vodafone 12, a Telefonica Deutschland és a Drillisch 8-8 frekvenciablokkot szerezne meg.

Csak hogy perspektívába helyezzük: voltak már a mostaninál jóval nagyobb bevételt hozó frekvenciaaukciók is, 2000-bn az UMTS-aukció összbevétele több mint 50 milliárd euró volt.

Még idén Magyarországon is értékesítenek 5G-hálózat kiépítéséhez szükséges frekvenciablokkokat, ezért is érdemes követni más országok frekvenciaaukcióit, az ottani tapasztalatok a magyarországi szolgáltatók szempontjából is érdekesek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium