Megvan, hogy mikor fizet osztalékot a Telekom

2018. április 17. 14:57  english version   
nyomtatás
 
Május 25-én kezdi meg az osztalékok kifizetését a Magyar Telekom, miután a közgyűlés elfogadta a részvényenkénti 25 forintos osztalékot.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

  • Az osztalékfizetéshez kapcsolódóan elrendelt tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2018. május 15.
  • Osztalékra az jogosult, aki a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján Magyar Telekom részvény tulajdonosa és kérte a társaság részvénykönyvébe történő bejegyzést.
  • A 2017. évi osztalékra jogosító Magyar Telekom részvényt utoljára 2018. május 11-én lehet vásárolni a Budapesti Értéktőzsdén.
  • A részvényesek a 2017. évi üzleti év eredménye után járó osztalékot az osztalékfizetés kezdő napjától számított, a Polgári Törvénykönyvben meghatározott elévülési időtartam (5 év) alatt (azaz legkésőbb 2023. május 25. napjáig) igényelhetik.
  • Az osztalék 2018. május 25-től kezdve, átutalással kerül kifizetésre az értékpapírszámla-vezetőknél vezetett értékpapírszámlákhoz tartozó ügyfélszámlákra vagy a részvényes által megjelölt bankszámlára.
  • Ha a részvényesre vonatkozó, a kifizetéshez szükséges adatokat az értékpapírszámla-vezető nem a tulajdonosi megfeleltetéssel egy időben, hanem utólag jelenti le a KELER Zrt.-nek, úgy a társaság, illetve megbízottja az osztalékot havonta egyszer, a lejelentést követő hónap 5. munkanapjáig utalja át.
  • A 2017. évi üzleti év eredménye után fizetett osztalékjövedelmet 15% személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség terheli, kivéve a tartós befektetési számlán a lekötési nyilvántartásban rögzített osztalékra jogosító értékpapírnál (jelen esetben részvénynél). Ekkor a kifizetés szja levonása nélkül történik a magánszemély részvényes javára a számláját vezető hitelintézet vagy befektetési szolgáltató adatszolgáltatása alapján.
  • A részvényenkénti 25 forintos osztalék a jelenlegi árfolyammal számolva 5,5 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Megvan, hogy mikor fizet osztalékot a Telekom

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium