Ugrik a Magyar Telekom

2019. július 11. 10:37    
nyomtatás
 
Nagyot emelkedett ma a Magyar Telekom árfolyama, amiben szerepet játszik a Goldman Sachs céláremelése is.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Közel 3 százalékot emelkedett ma a Magyar Telekom árfolyama. Az árfolyamemelkedésben
  • egyrészt szerepet játszhat a hét eleji T-Systems-bejelentés is, a 4iG ugyanis megvásárolja a Magyar Telekom informatikai leányvállalatát. Az egyik legfontosabb paramétert, a vételárat egyelőre nem tudjuk, a Telekom befektetői azonban elkezdhették egy olyan forgatókönyvre pozícionálni magukat, amelyben a Telekom jól jár,
  • ami viszont ennél fontosabb trigger ma, hogy a Goldman Sachs 530-ról 580 forintra emelte meg a Magyar Telekom részvényeire vonatkozó célárát, az ajánlást pedig semlegesről vételre javították.


Egyébként a Reuters adatbázisában a legmagasabb célár 580 forint, a legalacsonyabb pedig 387 forint, az elemzői célárak átlaga 501 forint, ami 15 százalékkal magasabb, mint a jelenlegi árfolyam. A legfrissebb elemzések alapján 3 elemző vételre, 4 tartásra és 2 eladásra ajánlja a Telekom papírjait.

Az árfolyam ma relatíve alacsony, átlag alatti forgalommal tört ki az elmúlt hetekben kirajzolódott sávból, amelynek felső széle 427-430 forint körül húzódott, az emelkedés pedig ma a 436 forint körül húzódó tavaly év végi leszúrás által kijelölt szintig tartott, igazán szép akkor lenne az emelkedés, ha sikerülne efölé kitörnie az árfolyamnak, és akkor megnyílna a tér az idén májusi osztalékfizetés után kialakult rés betöltésére, abban az esetben további 4 százalékot emelkedhetne még az árfolyam.

Ugrik a Magyar Telekom

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium