Előfizetői tartalom

Templeton: nagy változások jönnek a részvénypiacon

Portfolio
A Templeton alapkezelő szakértői szerint jövőre visszafogott teljesítményt nyújthatnak majd a globális részvénypiacok, miután az amerikai adócsökkentések és a megnövelt közkiadások jelentette fiskális stimulus halványulásával az amerikai vállalati eredmények és emellett a valószínűleg a világgazdaság sem képes majd tartani az idei évben látott növekedési ütemet. A Templeton szakértői szerint a nem-amerikai részvénypiacok értékeltsége kedvezőbb az Egyesült Államokkal összehasonlítva, míg a Templeton gazdasági növekedés mérséklődésével- és a vállalati eredménybővülés lassulásával párhuzamosan az alacsony adósággal és magas jövedelemtermelő képességgel rendelkező cégekben lát leginkább fantáziát.

Mérséklődik a növekedés ütemeAz amerikai cégek erős bevétel- és profitnövekedést produkáltak 2018-ban, míg a vállalati eredmények sokszor okoztak pozitív meglepetést az év folyamán. A Templeton szakértői szerint mindez valószínűleg nem ismétlődik meg 2019-ben, és a társaságok egy része máris jelezte, hogy jövőre már nem képes tartani az idén látott növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés