Előfizetői tartalom

Tömegesen hagyják el a Teslát a felsővezetők - Mekkora a baj a cégnél?

Portfolio
Egymás után hagyják el a Teslát a cég kulcspozícióban dolgozó felsővezetői, olyan területekről távozott csak az elmúlt hónapokban vezető, mint a HR vagy a pénzügy, a Tesla részvényárfolyama pedig érzékenyen reagál ezekre a hírekre, a befektetők aggódnak, nem a cég végét jelenti-e az exodus. Ha azonban egy kicsit a folyamatok mögé nézünk, rögtön látszik, hogy évek óta ez megy a Teslánál, évente 10-15 felsővezető hagyja el a céget, és bár a magas fluktuáció pont a vezetői szinten nem optimális, eddig még mindig sikerült minőségi emberekkel pótolni a távozókat, már csak azért is, mert a Tesla még mindig jól csengő név, erős márka. Szóval aggodalomra egyelőre semmi ok, a baj az lenne, ha Elon Musk távozna a cégtől, egyelőre ugyanis nem látszik, ki más tudná összefogni a céget, űzni, hajtani előre a cég dolgozóit, ha nem ő.

Idén is sokan hagyták el a TeslátA Teslát szeptemberben is több kiemelt pozícióban dolgozó menedzsere hagyta el, míg lapértesülések szerint a következő távozó Justin McAnear lehet majd, aki októberben köszönhet le társaság pénzügyi és operatív vezetői posztjáról. Az elektromos autógyártó menedzserei körében meglehetősen nagy a fluktuáció, bár messze még az év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés