Előfizetői tartalom

Törlik a KEG részvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről

Portfolio
Az MNB 2018. december 18. napjával elrendelte a KEG részvények tőzsdei terméklistáról történő törlését a nyilvános értékpapír-kibocsátói minőséggel összeegyeztethetetlen jogsértések miatt. A KEG Nyrt. a számos korábbi jegybanki intézkedés ellenére évek óta nem tesz eleget a tőzsdei szereplőktől elvárt alapvető tájékoztatási kötelezettségének. Ezzel egyidejűleg az MNB a KEG Nyrt. négy, összehangoltan eljáró részvényesével szemben összesen 94,1 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki, és - a jogsértő befolyásszerzés megszüntetéséig - elrendelte a tagsági jogaik felfüggesztését.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2016. május 4-től felfüggesztette az immár felszámolás alatt álló Közép-Európai Gázterminál Nyrt. (KEG Nyrt.) részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó nem tette közzé a 2015. pénzügyi évről készített éves jelentését. A kibocsátó - számos jegybanki felszólítás és bírság ellenére - ezt követően sem tett eleget több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés