Továbbra is vételre ajánlja a Waberer'st a Renaissance Capital

2018. augusztus 10. 13:07    
nyomtatás
 
A Waberer's kedden publikálta második negyedéves gyorsjelentését, amelyet követően a társaságot követő Renaissance Capital elemzői értékelték a cég legfrissebb számait. A Renaissance Capital elemzői a korábbi 6664 forintról 4667 forintra módosították az idei évre vonatkozó célárat, a Waberer's részvényeire vonatkozó vételi ajánlás fenntartása mellett. A 4667 forintos elemzői célárfolyam 66,6 százalékos felértékelődési potenciált jelent a csütörtöki záróárhoz képest.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nőtt a negyedéves árbevétel


A Waberer's a keddi piaczárás után tette közzé második negyedéves beszámolóját, amelyet követően a Renaissance Capital elemzői értékelték a társaság második negyedéves gyorsjelentését. A társaság erős árbevételről számolt be 2018-ban, amelyet a kamionok növekvő száma és az egy rakott kilométerre jutó bevétel emelkedése támogatott a nemzetközi oldalon, a regionális oldalon pedig a raktározási szolgáltatások iránt mutatkozó erős kereslet segítette az árbevétel növekedését.

Az elemzés mindemellett kiemeli, hogy a Waberer's menedzsmentje szerint az európai GDP emelkedése, a fogyasztói bizalom javulása és a járművezető-hiány együttesen támogatja a fuvarozócégek szolgáltatásai iránt mutatkozó kereslet élénkülését. A Renaissance Capital elemzői szerint a makrogazdasági környezet a fuvarozási szolgáltatók számára kedvező marad, különösen az ármeghatározási oldalon. Az elemzés mindemellett arra is felhívja a figyelmet, hogy az átlagos járművezető kilométerek 2017 második felében elindult csökkenő trendje tovább folytatódik.

Nagyot nőttek a költségek is


A járművezetők bérének emelkedése és az üzemanyagárak növekedése következtében 14 százalékkal csökkent a nemzetközi szegmens rendszeres EBITDÁ-ja, a regionális szegmens rendszeres EBITDÁ-ja esetében 18 százalékos volt a visszaesés. A Renaissance Capital elemzői úgy vélik, hogy a költségek egy része normalizálódik majd az év második felében, és mindez a társaság ármeghatórozó pozíciójával együtt lehetővé teheti a Waberer's számára, hogy a cég a menedzsment várakozásainál is magasabb rendszeres EBITDÁ-val zárja az évet, amely az elemzők várakozásai szerint elérhetné 2018-ban a 87 millió eurót.

A Renaissance Capital visszavágta a célárát


A Waberer's második negyedéves beszámolója után a Renaissance Capital csökkentette a társaság árbevételére vonatkozói várakozásait, amelyet az elemzők nagyobb részben az átlagosan megtett alacsonyabb kilométerekkel indokoltak, a Renaissance Capital szakértői a cég idei árbevételére vonatkozó becslésüket 6,6, míg az EBITDÁ-ra vonatkozó várakozásaikat 14,3 százalékkal vágták vissza. A Renaissance Capital szerint a Waberer's-t azonban kedvező iparági hátszél segíti, az újraárazott szerződések várhatóan pozitív hatást gyakorolnak majd 2018. második felében, és azután is. A költségek esetében a üzemanyagárak és a járművezető-helyzet kockázatokat jelentenek, azonban az elemzők véleménye szerint a szezonálisan erősebb idei második félévnek köszönhetően a Waberer's marzsa nagyjából 1 százalékponttal lehet alacsonyabb idén 2017-hez képest.

A Renaissance Capital által alkalmazott DCF-elemzés és EV/EBITDA értékelés alapján az elemzők a korábbi 6664 forintról 4667 forintra módosították az idei évre vonatkozó célárat, a társaság részvényeire vonatkozó vételi ajánlás fenntartása mellett, miután az elemzőház szerint a Waberer's részvényei EV/EBITDA alapon 47 százalékos diszkont mellett forognak a szektortársak átlagához képest.

Nagyot esett az árfolyam


A társaság által közzétett keddi gyorsjelentés után az árfolyam újabb és újabb történelmi mélypontokra esett, a Waberer's részvényei ezen a héten 16,6 százalékkal kerültek lejjebb. A részvény idei teljesítménye is negatív, a társaság papírjai idén 43,1 százalékkal kerültek lejjebb.

Továbbra is vételre ajánlja a WabererElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium